Back to top

Tomislav Maric: Elégedetlenek vagyunk, már szombaton javítani akarunk

Publikálva: 2016, április 12 - 14:55
Beszélgetés Tomislav Maric vezetőedzővel a Zsolna-DAC (4:1) bajnoki után és a szombati DAC-Trencsén mérkőzés előtt.

Tanultunk a kupamérkőzésen elszenvedett háromgólos vereségből, de ahogy azt a sajtótájékoztatón elmondta, a csapat csak hatvanhat percig játszott jól. Miben látja a 4:1-es vereségünk okait, és ön szerint miért kapunk olyan sok hasonló gólt?

„Négy nap után is azon az állásponton vagyok, hogy majdnem hetven percig nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. A taktikán is változtattunk, 4-1-4-1-es felállásban léptünk pályára. Kevés területet hagytunk a zsolnaiak számára, ahol játszhattak volna, mi pedig jó és veszélyes támadásokat vezettünk, gólhelyzeteket alakítottunk ki. Úgy vélem, hogy az első tizenöt perc végén kettő-nullára kellett volna vezetnünk. Majd egy egyéni hiba után felhoztuk az ellenfelet, és máris hátrányba kerültünk. Ennek ellenére megpróbáltunk továbbra is koncentráltak maradni, szűken zárni a területeket és gólhelyzeteket kialakítani. És pont, amikor a legjobban nyomtunk, amikor a levegőben lógott az egyenlítés, akkor kaptuk a második gólt. Ez érezhetően csalódottá tette a srácokat, akik nem tudtak visszajönni a kettő-nullás állás által okozott sokkból. Ezt követően is megvoltak a gólhelyzeteink, de nem nyílhatunk ki ennyire, és nem hagyhatjuk, hogy az ellenfél ennyire megszórjon minket. Megbeszéltük, analizáltuk a dolgokat, és ennek nem szabad többé megtörténnie. Továbbra is úgy kellett volna játszanunk, mint addig, és akkor talán szépíthettünk volna, onnantól pedig bármi történhetett volna. Viszont a harmadik gól után már lezárult a mérkőzés. Elégedetlenek vagyunk és mindnyájunkat nagyon bánt az elmúlt négy tétmérkőzés eredménytelensége, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy már a hétvégén sikeresek legyünk.”

Nem ez volt az első találkozónk, ahol gondunk volt a pálya döntő részeiben - problémát okoz a gólszerzés, az ellenfél viszont elég könnyedén veszi be a kapunkat. Hogyan lehet ezen változtatni, és megakadályozni, hogy tovább essünk a táblázaton?

„Nagy gondot okoznak az egyéni hibák, melyek által engedjük könnyedén helyzetbe kerülni az ellenfelet, akik ezt ki is használják. Ismétlem: ezek egyéni hibák, és megvannak az okok is, amiért elkövetjük azokat. Elemezzük a hibákat, és igyekszünk kiküszöbölni azokat. De nem akarok most neveket mondani, mert csapatként győzünk, és csapatként is kapunk ki. Elszomorító, hogy mennyi energiát fektettünk az elmúlt négy mérkőzésbe, és mégsem sikerült pontot szereznünk, ráadásul tíz gólt is kaptunk. Viszont ha mindegyik mérkőzést mélyebben is elemezzük, akkor azt láthatjuk, hogy mindegyiknek voltak olyan fázisai, ahol fölényben voltunk, és több gólhelyzetet is sikerült kidolgoznunk, melyeket sajnos nem használtunk ki. De ez a tény nem segít rajtunk. Tovább kell dolgoznunk ezen a téren, meg kell próbálnunk jobban csinálni a dolgokat, és felvenni a kesztyűt. Összpontosítanunk kell, hogy a következő összecsapáson már mindezen javítsunk.”

Mi a helyzet a sérült játékosokkal?

„Straka Gábor és Áki Szarka már tegnaptól teljes erőbedobással edzettek, Brašeň és Kwin esetében meglátjuk, mi a helyzet. Ők még a rehabilitációs edzővel gyakorolnak, és bízom benne, hogy a hét közepén már ők is csatlakozhatnak az együtteshez.”

Hétvégén a bajnoki címvédő és listavezető Trencsént fogadjuk. Ezzel a mérkőzéssel elkezdődik az erőltetett menet, mely során nyolc nap alatt három fordulót is abszolválunk. Hogyan változik a csapat programja, felkészülése?

„Már a Trencsén elleni összecsapásra koncentrálunk, amely nagyon fontos a számunkra. Odahaza játszunk Szlovákia legjobb együttese ellen. Sok erősségük van, de akadnak gyenge oldalaik is. Bátran kell játszanunk, hiszen odahaza szerepelünk, és mindent alárendelünk annak, hogy megnyerjük a találkozót.”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Tomislav Maric
Cookies