Back to top

Tomislav Maric: Amíg megvan az esély, addig küzdeni fogunk!

Publikálva: 2016, május 4 - 09:14
Tomislav Maric vezetőedzőt arról faggatták, mit mondott játékosainak a szombati vereség után, mit tart szem előtt a bajnokság utolsó három fordulójában, illetve mit gondol az új angol bajnok Leicester City fantasztikus sikeréről.
Tomislav Maric: Amíg megvan az esély, addig küzdeni fogunk!

Mit mondott a játékosoknak az Aranyosmaróton elszenvedett vereséget követően?

„Mindannyian nagyon csalódottak voltunk az elkerülhető vereség miatt. Úgy vélem, hogy főleg az első félidőben az ellenfél kapujától harminc méterre jól járattuk a labdát, próbáltunk veszélyes helyzeteket kidolgozni. Egyszerűen az volt a gond, hogy a kaputól huszonöt méterre nem voltunk következetesek, rámenősek. Kevés jó megoldást választottunk az aranyosmarótiak tizenhatosának a környékén, ezért is maradtak eredménytelenek a támadásaink a befejező fázisban. A srácoknak is mondtam, hogy akcióból nem igazán engedtük helyzetbe kerülni a hazaiakat. A rögzített játékhelyzetekből viszont folyamatosan veszélyeztettek, elsősorban De Souza jóvoltából. Erre már a meccs előtt is felhívtam a játékosok figyelmét, de sajnos végül így is ez vezetett az aranyosmarótiak győztes találatához. Most nem szeretnék arról beszélni, hogy szabálytalanság előzte-e meg a gólt, vagy nem. Egyértelmű fault volt, amit a játékvezetőnek le kellett volna fújnia. De nem ez volt a fő gond Aranyosmaróton, hanem az, hogy támadásban veszélytelenek voltunk.”

A hétvégi forduló előtt a Ligás Klubok Uniója úgy döntött, hogy a következő körben lejátszandó Miava-DAC összecsapás Európáért folyik majd, de a nagyszombatiak tegnapi trencséni győzelme után ötpontnyira vagyunk tőlük. Hogyan vélekedik arról, hogy van még esélyünk kijutni az európai kupaporondra, vagy a hátralevő három mérkőzés már inkább a jövő szezonra való felkészülés jegyében telik majd?

„Alapvetően minden meccsen győzni szeretnénk, a Miava elleni összecsapásra is így készülünk. Idegenben lépünk pályára, és megpróbáljuk a lehető legerősebb csapatot összeállítani, hogy győzhessünk. Amíg megvan az esély, addig küzdeni fogunk, de a tegnapi mérkőzés után látnunk kell, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk az európai kupaszereplést illetően. De ennek ellenére mindent beleadunk a győzelemért és az esetleges negyedik hely eléréséért.”

A labdarúgás világának a jelenlegi legtöbbet emlegetett témája a Leicester City Premier League-győzelme. Ön mit gondol erről a csodáról?

„Abszolút szenzációszámba megy, hogy egy olyan csapat, mint a Leicester City bajnok lett. Úgy vélem, ahhoz, hogy egy ilyen dolog összejöjjön, sok mindennek passzolnia kell. Nagyon jól beváltak az új játékosaik, és az is a kezükre játszott, hogy a Manchester United, a Liverpool vagy a Chelsea nagy gondokkal küszködött ebben a szezonban, így kiestek az első helyekért folytatott harcból. Ennek ellenére ez egy teljes szenzáció, és jár nekik a jogos gratuláció ehhez a hihetetlen teljesítményhez.”    

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Tomislav Maric
Cookies