Back to top

Tomáš Malec: Ideje ismét három pontot szerezni

Publikálva: 2017, szeptember 16 - 10:35
Péntektől újra együtt van a családjával a DAC 199 centi magas támadója.

Tomáš Malec szerdán a harmadik mérkőzését abszolválta klubunk színeiben, amelyen megszerezte a második találatát. A Diósgyőr elleni felkészülési találkozó után a Dévényújfalu-DAC kupamérkőzésen is sikerült betalálnia. Csak a Sároseperjessel játszott bajnoki összecsapáson nem sikerült feliratkoznia a gólszerzők közé. „Mind a három mérkőzésen más összeállításban szerepeltünk, így még nem szoktam össze mindegyik csapattársammal. De érzem magamon, hogy fejlődök. Örülök annak, hogy jól megy a góllövés, csak kár a sároseperjesiek elleni kihagyott helyzetért. Az edzéseken gyakorolt kombinációkat igyekszünk a mérkőzésekbe is átültetni, tehát ezen a téren is javulunk,” jelentette ki a 24 éves befejező csatár.

A szerdai, harmadik ligás együttes ellen aratott sikert Čmelík, Malec és Ashiru góljai hozták meg a DAC-nak. Az egy centiméter híján kétméteres támadó a 62. percben mattolta Šalamon kapust, amikor is Domonkos lapos beadását közelről juttatta a hálóba. „A kupamérkőzések általában mindegyik élvonalbeli gárdának nehezek. Emlékszem még azokból az időkből, amikor a Trencsénnel a második ligában szerepeltünk, hogy amikor élvonalbeli gárdákkal mérkőztünk, akkor a lehető legjobban fel akartuk magunkat hergelni és megküzdeni velük. Az alacsonyabb osztályú csapatok mindig meg akarják magukat mutatni, és a nézők is hajtják őket előre minden egyes adandó alkalommal. Küzdenek, de lászik, hogy nem annyira jól edzettek, és a hetvenedik perc környékén már fogytán van az energiájuk. Fontos volt, hogy mi szerezzük az első gólt, ami sikerült is. Talán megduplázhattuk volna az előnyünket a félidei szünetig, de végig koncentráltak voltunk. A második találat megnyugtatott minket. Egy fiatal játékosokból álló csapat ellen játszottunk, amely futott, küzdött. Nehéz meccs volt, de a továbbjutás a lényeg,” értékelte Malec az összecsapást, amelyen kiharcoltuk a Slovnaft Cup legjobb 32 együttese közé jutást.

Tomáš Malec augusztus második felében igazolt a DAC-hoz, azóta egymaga élt Dunaszerdahelyen. A mai naptól ez már nem érvényes. „Igazán jól érzem magam a Csallóközben, és mostantól még jobb lesz. A családom - a hamarosan hat hónapos kislányom és a feleségem - pont ma érkezett Dunaszerdahelyre, így nagyon boldog vagyok. Mentálisan mindenképp segíteni fog a családom jelenléte. Még nem volt időm alaposabban megismerni a várost, csak azokat a részeket ismerem, ahova a srácokkal kávézni járunk. Jelenleg a lakásomat rendezgetem be, és mivel csak néhány lépésre lakom a katolikus templomtól, igyekszem mindennap ellátogatni oda és imádkozni. A helyi lelkésszel is megismerkedtem, aki rendszeresen jár a mérkőzéseinkre,” árulta el a Trencsénből származó futballista, aki az interneten keresztül ismerkedett meg feleségével, Lenkával.

A csapat már becsületesen készül a vasárnapi, ViOn-DAC összecsapásra. Májusban egy emlékezetes győzelmet arattunk a Zsitva partján, amikor is a mérkőzés legvégén sikerült fordítanunk. Az volt az első alkalom, hogy három ponttal távoztunk az aranyosmarótiak otthonából - a tizenkettedik nekifutásra jött ez össze. Tomáš Malec is átélte már, hogy milyen érzés gólt és három pontot szerezni Aranyosmaróton. Ez még trencséni színekben sikerült neki. „Bárcsak most, a DAC-cal is megismétlődne az a győzelem! Viszont egy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen az aranyosmarótiak nagyon erősek hazai környezetben. Az elmúlt két bajnoki találkozón pontokat vesztettünk, így legfőbb ideje ismét három pontot szerezni. Győzni megyünk a ViOn otthonába, de csak maga az összecsapás mutatja majd meg, hogyan sikerül ez. Három pontot akarunk zsákmányolni, de nehéz dolgunk lesz,” tette hozzá a szlovák élvonal 2013/14-es szezonjának gólkirálya.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Tomáš Malec
Cookies