Back to top

Tomáš Huk: Miaváról ezúttal is boldogan szeretnék hazajönni

Publikálva: 2016, május 5 - 20:17
A szombati kulcsfontosságú Miava-DAC bajnoki előtt Tomáš Hukkal, a DAC 21 éves fiatal középpályásával beszélgettünk.
Tomáš Huk: Miaváról ezúttal is boldogan szeretnék hazajönni

Két éve kassai színekben Miaván megnyerted a szlovák kupát, ezért nyilván szép emlékeid vannak a miavai stadionról?

„Az utolsó ellenük lejátszott mérkőzés kivételével, amellyel az idei tavaszi idényt megkezdtük, nagyon jók az emlékeim. A stadionjukra is jó szívvel gondolok vissza, hiszen ott sikerült megnyernünk a szlovák kupát. A Miavába és az onnan hazafelé vezető út is boldog volt, így maradt meg a fejemben - remélem, hogy ez továbbra is így marad.”

Pályafutásod eddigi csúcsa a szlovák kupa elhódítása volt?

„Mindenképpen igen, hiszen ez volt az egyetlen jelentős kupa, amelyet sikerült megnyernünk. Úgy gondolom, hogy a Szuperkupán elért második helyezés nem számít, hiszen ott csak két csapat találkozott - de az ott kapott érem is örömet szerzett. A kupagyőzelem egy hihetetlen dolog volt, hiszen a sokkal esélyesebb Slovan ellen játszottunk. De a szurkolóink hajtottak minket előre, és ezt meg is éreztük. Hittünk benne, hogy megnyerhetjük a döntőt, és végül ez sikerült is. A sikert követően hihetetlen eufória uralkodott az öltözőben.”

A tavaszi nyitányon a Miava ellen odahaza döntetleneztünk, ekkor debütáltál színeinkben. Most mivel győzhetjük le őket?

„Hátul nagyon kell figyelnünk, és főleg szereznünk kell egy-két gólt. Bízom benne, hogy ha sikerülne betalálnunk, akkor képesek lennénk kapott gól nélkül lehozni a meccset. De mivel folyamatosan hajtjuk a gólt, melyet nem vagyunk képesek megszerezni, ezért néha jobban ki kell nyitnunk, és akkor az ellenfél könnyebben kerül helyzetbe. Úgy vélem, hogy nagyon jó csapat a Miava, több rutinos játékossal is rendelkezik. Nehéz lesz ellenük játszani, azon kell dolgoznunk, hogy minél jobban szétfussuk őket, és főleg oda kell figyelnünk a védekezésben, hogy ne kapjuk gólt. Szerintem ez lesz a siker fő receptje.”

Tavaly fél évet a második vonalban szerepeltél, majd télen a DAC-hoz igazoltál, és eddig minden tavaszi fordulóban a kezdőcsapatban kaptál helyet. Nehezebb volt visszatérni az első ligába, mint ahogy azt vártad?

„Úgy gondolom, igen, hiszen eltartott egy ideig, míg megszoktam az új klubot, az embereket, a hangulatot. Minden teljesen más volt. Nem volt könnyű, de mérkőzésről mérkőzésre és minden egyes edzésen igyekszem magamon dolgozni, és hiszem, hogy az idő elteltével a klubvezetés és a szurkolók is elégedettek lesznek velem. Bízom benne, hogy a belém fektetett anyagi áldozat nagyobb sikerek formájában térül majd meg.”

A csapat szempontjából hogyan értékelnéd az eddig lejátszott tizenegy tavaszi fordulót?

„Elég nehéz volt. Voltak formaingadozások, hiszen akadt egy négymeccses nyeretlenségi sorozat, de egy hárommeccses veretlenségi széria is. A hazai idénykezdés szintén nem volt tökéletes, mert mindenképpen több pontot akartunk volna szerezni. Személy szerint én sem vagyok elégedett ezzel, hiszen bíztam benne, hogy megküzdhetünk az európai kupaszereplést biztosító helyekért, de ilyen a futball. Remélem, hogy csapatként egyre csak erősödni fogunk, és az elkövetkező évek már csak jobb eredményeket hoznak. Remek szurkolóink vannak, hamarosan új stadionunk is lesz, ezért szeretnénk Dunaszerdahely számára egy komolyabb sikert elérni.”     

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Tomáš Huk
Cookies