Back to top

Töltse ki a magyar diákok helyzetéről szóló kérdőívet!

Publikálva: 2023, november 23 - 07:23
A Szlovákiai Magyar Középiskolások Szövetsége működése során többször is kapott tagjaitól visszajelzéseket az oktatás területén fellépő problémákról.
Töltse ki a magyar diákok helyzetéről szóló kérdőívet!

Éppen ezért határozták el, hogy egy kérdőívvel felmérnek három területet (diákönkormányzatok helyzete, szlováknyelv-oktatás, a NIVAM magyarok irányában végzett tevékenysége), feltárva a lehetséges gondokat.

„Terveink szerint a beérkezett válaszokat figyelembe véve elkészítünk egy megoldási tervezetet, amit majd bemutatunk az Oktatásügyi Minisztériumnak.

Ahhoz, hogy a felmutatott javaslatot komolyan vegyék, az kell, hogy a lehető legtöbben vegyenek részt a kezdeményezésben, hadd legyen egyértelmű, hogy valóban ez a magyar diákok elsöprő többségének véleménye.

Úgy véljük, rendkívül fontos, hogy az ifjúság hangja is meg legyen hallgatva, hiszen ők érzékelik a leginkább az oktatást érintő problémákat. Ezért bátorkodunk felszólítani minden szlovákiai magyar középiskolást, hogy fejtse ki ő is a véleményét, és tegyen a jobb oktatásért és ifjúsági életért!” – áll a közleményben.

A kérdőívet megtalálhatja a plakáton található QR-kódra, vagy erre a linkre kattintva. https://forms.gle/qwoGH6i6haGJq7uQ9

(Sajtóközlemény/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Címkék: középiskola
Cookies