Back to top

Tolerancia és jótékonyság jellemezte a neratos diákok egy októberi napját

Publikálva: 2022, október 17 - 06:34
Információink kb. 90%-át vizuális élményeinkből nyerjük, így természetes, hogy csak nagyon nehezen tudjuk elképzelni, miként lehet a kép, a látvány, azaz a látás nélkül létezni. A látássérülteknek szánakozás helyett segítségre van szükségük, hogy tanulhassanak, dolgozhassanak, gyermekeket nevelhessenek, teljes életet élhessenek. Október 13-án a fehér bot világnapja alkalmából a látássérültekre hívják fel a figyelmet világszerte.
Tolerancia és jótékonyság jellemezte a neratos diákok egy októberi napját

Ebbe a rendezvénybe kapcsolódtak be a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjai is, akik a Vakok és Gyengénlátók helyi szervezetével és a rendőrséggel együttműködve figyelmezették a sofőröket a közlekedésben részt vevő látássérült embertársainkra.

2022. október 13-án gyűjtést szervezett tartós élelmiszerekből a Szlovák Vöröskereszt a Kaufland üzlethálózattal együttműködve. Dunaszerdahelyen ebbe a jótékonysági rendezvénybe kapcsolódtak bele a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjai. A tartós élelmiszerekből a gyűjtés után csomagokat készítenek össze a hátrányos helyzetű családok részére.

Vízkeleti László igazgatóhelyettes

Ezt már olvasta?

Cookies