Back to top

Tolerancia és a gyerekek

Publikálva: 2020, június 20 - 13:06
A FutuReg Polgári Társulás multikulturális rendezvényt és interetnikus beszélgetést szervez a ,,Multikultúra a deti” projekt keretében a tallósi alapiskolában és óvodában, 2020. június 24.-én szerdán, kilenc órai kezdéssel. A foglalkozások alsó és felső tagozatos diákoknak külön valósulnak meg.
Tolerancia és a gyerekek

Kilenc óra után „Tolerancia és a gyerekek” témában elsőként Agnes Horváthová, a Romano kher Polgári Társulás elnöke „Ahol a (multi)kultúra és tehetség találkozik” címmel tart előadást.

Képbemutató után a gyerekek alkothatnak a „Te miben vagy más?” témára a Minority Kids projekt tagjai segítségével, akik játékos feladatokkal közelítik meg a multikulturalitás témáját. A tallósi iskola felső tagozatos növendékei 10 óra 30 perctől a Tehetséges multikulturális gyerekek élettörténeteit hallhatják, Vladimír Horváth jogásszal és Viliam Tanko boxolóval, Mészáros Krisztina beszélget. 

Ekközben az alsó tagozat diákjai kreatív alkotáson vesznek részt Multikulturális mesék témájára, amelyet Tóth Erika, a tallósi alapiskola pedagógusa, a Minority Kids munkatársa vezet. Ebéd előtt a Toleráns kommunikáció konfliktusoknál elnevezéssel gyakorlatokkal tarkított előadás hallgatható meg az iskolai verbális bántalmazás kiiktatásáról, a meglévő, vagy kialakuló vitás helyzetek asszertív megoldásáról, amelyet Mészáros Krisztina mediátor vezet.

A nap során alkotások készülnek a Színes világ versenyére. A gyerekek és az iskola igénybe vehetik a mediátor segítségét. A rendezvényt a Kisebbségi Kulturális Alap támogatta.

Ezt már olvasta?