Back to top

Többet takarékoskodunk az infláció miatt

Publikálva: 2022, szeptember 12 - 14:04
Az áremelkedések hatására egyre többen kezdenek fokozottan takarékoskodni az élelmiszerekkel, az energiával, az üzemanyaggal és az üdülések, nyaralások tekintetében is. Mindez az AKO ügynökség országos felméréséből derül ki, melyet a JOJ televízió számára készítettek. A közvélemény-kutatást ezer ember bevonásával augusztus 15. és 18. között végezték.
Többet takarékoskodunk az infláció miatt

Az élelmiszereken a megkérdezettek 29,5 százaléka, a villany-, gáz-, víz- és üzemanyag-fogyasztáson több mint 21 százaléka, a nyaraláson pedig több mint 17 százaléka takarékoskodik. Az éttermek, vendéglátóipari létesítmények látogatását a válaszadók 16,5 százaléka korlátozta.Ezzel szemben 29 százalékuk nem takarékoskodik, nem korlátozza a fogyasztását semmilyen téren.

A felmérésből az is kiderült, hogy a nők inkább takarékoskodnak, mint a férfiak, az üzemanyagokon viszont döntően a férfiak spórolnak inkább. Ami a kor szerinti megoszlást illeti, a 34–49 éves korosztályhoz tartozók vallották a legtöbben, hog y nem takarékoskodnak. A nem takarékoskodók zömmel Nagyszombat és Nyitra megyében élnek.

Pártszimpátia szerinti megoszlás tekintetében a legkevésbé az SaS és a Republika párt választói korlátozzák az igényeiket. Az élelmiszeren a leginkább Besztercebánya megyében, az energián pedig Zsolna, Pozsony és Trencsén megyében spórolnak.

Forrás: Felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Címkék: infláció
Cookies