Back to top

Több ország kutyás rendőrei a Csallóközben gyakorolnak

Publikálva: 2019, szeptember 2 - 13:30
Hétfőn vette kezdetét az a nemzetközi részvételű kutyás rendőr gyakorlat, amely Nyékvárkonyban zajlik.
Több ország kutyás rendőrei a Csallóközben gyakorolnak

A Dunaszerdahelyi Városi Rendőrség az egyik szervezője a kétnapos rendezvénynek, amelyre Csehországból, Magyarországból, Szerbiából és Szlovákia több részéből is érkeztek kutyás rendőrök. 

A rendezvény célja a közös gyakorlás, a tapasztalatok megosztása és a kapcsolatfelvétel, amelyek mindegyike nagy segítség lehet a mindennapi munka során.  A nyékvárkonyi sportpálya az edzések központja, de a Csallóközbe érkező kutyás rendőrök élmezőnye Dunaszerdahelyre is látogatást tesz hétfőn öt órakor, hogy egy közös beszélgetés keretén belül megosszák tapasztalataikat a sajtó munkatársaival és az érdeklődőkkel.

„A szakmai program mellett szeretnénk a szakemberek munkáját megmutatni a szélesebb közönségnek is, ezért egy nyilvános fórumbeszélgetést szervezünk Dunaszerdahelyen, amelyen a Közép-Európa országaiból érkező szakemberek megosztanák a kutyák kiképzésének a rejtelmeit. Egyúttal hasznos információkat adnak majd a kutyatulajdonosoknak az általános képzési feltételekről, lehetőségekről. Így is szeretnénk segíteni a tudatos kutyatartás elősegítését a városunkban és a régióban” – mondta el Csicsay Csaba, a városi rendőrség kutyás rendőre, aki már több nemzetközi sikerrel büszkélkedhet.

A délelőtti programot a helyszínen tekintette meg Karaffa Attila alpolgármester is, aki Csiba Tibor parancsnokkal a Csallóközbe érkező vendégekkel is megosztották a dunaszerdahelyi tapasztalatokat és a külföldi gyakorlatba is betekintést kaptak.

Ezt már olvasta?