Back to top

Több mint hatvan Vámbérys faggatta a polgármestert

Publikálva: 2024, június 4 - 17:22
Gyermeknapon, március 31-én a Vámbéry Ármin Alapiskola három osztálya, több mint hatvan tanulója tett látogatást a városházán, ahol megnézték az ügyfélfogadót, majd Hájos Zoltán polgármester előbb az irodájában fogadta a gyereksereget, majd az emeleti nagyteremben, a Makovecz-teremben már az önkormányzat érdemi munkájáról kérdezték a város vezetőjét.
Több mint hatvan Vámbérys faggatta a polgármestert

A Vámbéry Ármin Alapiskola szervezésében zajló gyermeknapi városséta első állomása a városházára vezetett, ahol Hájos Zoltán fogadta a három osztálynyi fiatalt. 

A két harmadikos és az egy hatodikos osztály szinültig megtöltötte az emeleti Makovecz-termet. 

A gyerekeknek itt előbb a városi hivatalt mutatta be a polgármester, majd az önkormányzati munka került a terítékre. Előbb félénken, majd egyre bártabban és sűrűbben érkeztek a fiatalok kérdései, amelyek mindegyikére igyekezett a város vezetője kimerítően válaszolni, így az iskolák, a játszóterek, az utak, a városi programok és a szabadidős lehetőségek is szóba kerültek, de megtudhatták azt is, milyen egy napja a polgármesternek, milyen teendőket kell ellátnia, de arra is fény derült, hogy mi a kedvenc időtöltése, hogyan lett belőle polgármester, illetve az is, hogy a jövőben milyennek szeretné látni a várost.

A két harmadikos osztály a városházi beszélgetés után a Nagyboldogasszony- és Szent György-templomot tekintette meg, itt Bozay Krisztián esperes fogadta őket, illetve Nagy Attila helytörténész beszélt nekik a város és a templom múltjáról, az egykor itt élt emberekről. 

A városnéző programot a MOL Arénában zárták az alsós Vámbérysek, ahol a stadiont tekintték meg, és elénekelték együtt a Nélküled című dalt is.

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies