Back to top

Több mint 250 ezer euróval támogatta a város a szervezeteket

Publikálva: 2024, június 12 - 09:04
Összesen 254 934 euró összegben támogatja Dunaszerdahely önkormányzata azokat a szervezeteket, klubokat, társulásokat, akik a „Közhasznú szolgáltatások, általános közhasznú célok és közhasznú célok támogatása 2024” programban pályáztak a városnál a kultúra, a sport, az oktatás vagy valamilyen szociális tevékenység kapcsán. A 116 benyújtott kérelem közül 112 volt érvényes, amelyből végül 107 nyert támogatást, meghatározott kritériumok szerint. A támogatási összegeket már át is utalta a város az egyes szervezeteknek.
Több mint 250 ezer euróval támogatta a város a szervezeteket

A városi rendelet értelmében az önkormányzat minden évben jelentős támogatást biztosít a civil szerveződések számára, egyrészt a helyi kulturális-társadalmi aktivitások támogatására, fejlesztésére, a kulturális örökség megőrzése, valamint a testnevelés és a sport, az oktatás és a nevelés támogatása és fejlesztése, a gyerekekkel és fiatalokkal való foglalkozás támogatása, illetve a szociális, a humanitárius és a jótékonysági tevékenységek támogatására.

Pályázni minden év január 31-éig lehet a város honlapján közzétett elektronikus formanyomtatvány segítségével, majd a beérkezett anyagokat a városi képviselő-testület és az illetékes szakbizottságok nem képviselői tagjai pontozzák, a városi rendelet értelmében meghatározott értékelési kritériumok szerint. 

A pályázatok finanszírozására pedig mindig a város éves költségvetésének meghatározott hányadát fordítják. 

Az eseményeket, programokat, terveket stb. a pályázóknak az adott naptári évben kell megvalósítaniuk, majd a felhasznált összegről elszámolniuk.

2024-ben 116 pályázatot nyújtottak be az érdeklődő szervezetek, amelyből 112 volt érvényes. Ebből nyert 107 pályázat (95,53%).

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies