Jelenlegi hely

Több millió euróba kerülnek a parlamenti választások

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, február 10 - 06:58 | Színes
A parlamenti választások több mint 12,6 millió euróba kerülnek. Ennek nagy része, több mint hat millió euró, az önkormányzatok kiadásai, amely kell a kerületi választási bizottságok működésének biztosítására.
Több millió euróba kerülnek a parlamenti választások

A több mint hatmillió euró Michaela Paulenová, a belügyminisztérium hivatala sajtóosztályánk munkatársa szerint magában foglalja a bizottságoknak a választások előkészítése és megtartása során végzett munkáját, ideértve a javadalmazást, az elnököknek, ellenőröknek és az ügyvezető választási bizottságok tagjainak járó étkezés és frissítők költségeit. Ezeket a pénzeszközöket már kifizették az önkormányzatoknak. 

A körzeti választási bizottságának tagjainak díjazása 50,06 euró. A választási bizottság elnöke 65,08 eurót, a hivatalvezető pedig 62,58 eurót kap.

A választások 12.626.775 eurós teljes összegéből 10.647.075 eurót áll a belügyminisztérium költségvetése, a Statisztikai Hivatal költségvetéséből pedig 1.979.700 eurót fedeznek.

A bizottságok munkája mellett például szavazólapok, információs anyagok és választási nyomtatványok nyomtatására használtak fel pénzeszközöket. A Statisztikai Hivatal forrásaiból kell biztosítani a választási eredmények feldolgozását.

forrás: Ma7.sk