Back to top

Több ezerrel nőtt az anyagi szükséghelyzetben lévők száma

Publikálva: 2023, július 23 - 09:22
Anyagi szükséghelyzetről akkor beszélünk, ha valaki semmilyen vagy csak olyan csekély összegű bevétellel rendelkezik, amelyből a legalapvetőbb szükségleteket sem képes biztosítani. Szlovákiában az anyagi szükséghelyzetben lévők száma a júniusban mért adatok szerint egy év alatt 5,4 ezerrel nőtt.
Több ezerrel nőtt az anyagi szükséghelyzetben lévők száma

Míg tavaly júniusban 59,5 ezer személy részesült szociális segélyben, idén júniusban már 64,9 ezer volt a rászorulók száma. Idén májushoz képest 420-szal csökkent a segélyre jogosultak száma, derül ki a Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium adataiból.

Az anyagi szükséghelyzetben lévőknek járó segélyre júniusban a családtagokkal együtt összesen 136,9 ezer személy szorult, ami az ország lakosságának 2,52 százaléka. Májushoz képest ez 2000 személlyel kevesebbet jelent, azaz 0,04 százalékpontos csökkenés volt tapasztalható.

Szociális segélyben június végén a legtöbben a Nagyrőcei, Rimaszombati és Gölnicbányai járásban, a legkevesebben pedig a Puhói, Turdossini és Vágújhelyi járásban részesültek.

Míg a Nagyrőcei és Rimaszombati járásban ez a járás lakosságának több mint 10 százaléka, a Gölnicbányai járásban pedig csaknem 10 százaléka, addig a Puhói, Turdossini és Vágújhelyi járásban az anyagi szükséghelyzetbe került lakosság aránya nem haladta meg az összlakosság 0,5 százalékát.

Forrás: Felvidék Ma

Ezt már olvasta?

Cookies