Back to top

Több ezer végrehajtás alatt állónak segítettek ingyenes tanácsadással

Publikálva: 2023, augusztus 30 - 20:10
A Szlovák Végrehajtói Kamara (SKE) végrehajtás alatt állók részére működtetett ingyenes tanácsadói szolgálata 10 év alatt már 49 436 személynek segített. A kamara központját 12 846 személy kereste fel tanácsért, további 36 572 pedig e-mailben kért felvilágosítást, közölte a TASR hírügynökséggel a kamara szóvivője, Stanislava Kolesárová.
Több ezer végrehajtás alatt állónak segítettek ingyenes tanácsadással

Míg az első öt évben mérsékelten nőtt az ingyenes tanácsadás iránt érdeklődők száma, addig az utóbbi években megsokszorozódott a kamara szerint.

„Az úgynevezett végrehajtási amnesztiáról szóló társadalmi viták nyomán az addig törlesztő adósok arról érdeklődtek, hogy továbbra is törlesszék-e a tartozásukat, ha a politikusok végrehajtási amnesztiát helyeznek kilátásba. Az egyes végrehajtások felfüggesztéséről szóló törvény elfogadása után pedig az embereket különösen az érdekelte, hogy a tartozásuk is megszűnik-e az ellenük folyó végrehajtás leállításával” – árulta el Miroslav Paller, az SKE elnöke, hozzátéve, hogy megnőtt a tanácsadás iránti érdeklődés a koronavírus-járvány idején is.

A kamara tájékoztatása szerint az ingyenes tanácsadási központ egy évtizedes fennállása alatt azok, akik ellen végrehajtás indult, főként a végrehajtásukra vonatkozó gyakorlati kérdésekkel fordultak hozzájuk.

Elsősorban a végrehajtás alatti jogvédelem lehetőségei iránt érdeklődtek, konzultáltak az érintett végrehajtó eljárásának jogszerűségéről, illetve a törlesztés ütemezésének lehetőségeiről tudakozódtak.

NZS/Felvidék.ma/teraz.sk

Ezt már olvasta?

Cookies