Jelenlegi hely

Tizenkét éves dunaszerdahelyi diák ötlete segíti a mindennapjainkat

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 23 - 12:08 | Színes
Apa és fiú közösen dolgoznak egy projekten, amely mindannyiunk számára segíthet a napi ebéd kiválasztásában. Németh Ákossal és Marcoval beszélgettünk a Localo alkalmazásról, amelyet portálunkról is elérhetnek, vagy akár mobiljukba is letölthetnek.
Tizenkét éves dunaszerdahelyi diák ötlete segíti a mindennapjainkat

„Az alapvető ötlet onnan ered, hogy azt tapasztaltuk, a napközben fogyasztott menüebédek kiválasztása során az embereket zavarja a sok reklám, ezért olyan oldalt és alkalmazást kívántuk létrehozni, amely kevesebb hirdetési megoldással dolgozik és könnyen áttekinthető – tudom meg a még csak tizenkét éves Marcotól.

Egy évvel ezelőtt Érsekújvárban kezdték a Localo teszttelését, s az elmúlt hónapokban pedig Dunaszerdahelyen is elindult a menükínálat feltöltése. „A célunk az volt, hogy a felhasználó a localo segítségével minél gyorsabban eljusson a döntéshez, hogy mit eszik ma ebédre. A gyakorlat ugyanis azt mutatta, portálok, Facebook oldalak és honlapok böngészésén keresztül tudtak az emberek csak áttekintést kapni a kínálatról. Mi pontosan ezen akartunk változtatni, úgy, hogy megfelelő kritériumok alapján lehessen az ételek között szűrni is, ha éppen laktózmentes vagy gluténmentes ebédre vágyik a felhasználó” – tudjuk meg Ákostól. Azt is elárulja a nemzetközi piacon is sikeres csallóközi vállalkozó, hogy nem a gazdasági haszon volt a fő cél, hanem egy hasznos alkalmazás és oldal létrehozása.

Marco a nyolcéves gimnázium diákja, s délután unatkozva kezdett el azon gondolkodni, mi az, ami hasznos lehet a környezete számára, s mivel a családban is sokan panaszkodtak azon, hogy nehezen találnak megfelelő ebédet maguknak, így édesapjával közösen tovább vitték a menük gyűjtőalkalmazásának gondolatát. A fiatal dunaszerdahelyi diák egyébként Prágában is majd összeméri ötletét a tehetséges szlovákiai és csehországi kortársaival.

A programozás alapjait a világhálón keresztül és édesapjának köszönhetően sajátította el, s be is segít neki egy profi programozó, de az éttermektől a menük behívását és a megkeresésüket is Marco intézi.

Természetesen még csak az út elején vannak, szeretnék fejleszteni az ebédek feltöltési lehetőségét, s a közösségi oldalon való jelenlétet erősíteni, s hogy a jövőben képekkel együtt legyen elérhető a kínálat.

Nem titkolt cél pedig a nemzetközi piacra lépés, a dunaszerdahelyi és érsekújvári tapasztalatokat felhasználva a sokkal nagyobb német piacon eredményesek lenni, mert ahogy megtudtuk ezen a téren ott is óriási a piaci űr. Éppen ennek feltérképezése érdekében apa és fiú a nyáron a német fővárosba látogat, hogy ott ismerkedjenek meg a helyi lehetőségekkel.

Nézzék meg az oldalt ITT!