Back to top

Tíz klub 70 versenyzője találkozott a kempo kupán

Publikálva: 2023, november 19 - 13:58
Első alkalommal került megrendezésre Dunaszerdahelyen a Felvidéki Ifjúsági Kempo Kupa. A maga nemében ez volt az első, ám a szervezők, Pónya Norbert és Kohút István egyaránt szeretnének hagyományt teremteni.
Tíz klub 70 versenyzője találkozott a kempo kupán

Pónya Norbert üdvözölte a résztvevőket és a vendégeket a Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola tornatermében, köztük Puha Györgyöt, városunk alpolgármesterét, Szayka Róbertet, a Szlovák Kempo Szövetség elnökét, Lovász Gábor és Metzger Antal kempo mestereket, az MMA legendás harcosát, Buchinger Ivánt. Megjegyezte, öröm látni, hogy az első kupán 10 klub több mint 70 versenyzője jött össze.

Puha György a város és az önkormányzat nevében köszöntötte a nemzetközi versenyt, a szervezőket, a résztvevőket és a jelenlévőket. Kiemelte, a küzdősportoknak nagy hagyománya van városunkban, és külön öröm, hogy a sikeres versenyzők nemcsak az országos versenyeken, hanem világversenyeken is öregbítik városunk jó hírnevét. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy a Felvidéki Ifjúsági Kempo Kupa hagyománnyá válik, és jövőre is találkozhatunk a megméretésen.

Szayka Róbert mester is örömmel nyugtázta, hogy már az első verseny iránt ilyen komoly érdeklődés mutatkozott, majd megjegyezte, mintegy 30 éve hozták be Felvidékre a kempót, majd több mint 20 éve indult el Dunaszerdahelyen az ezt oktató klub. Az elmúlt időszakban a dunaszerdahelyi harcosok nagyon komoly eredményeket értek el, és a fiatalokat látva továbbra is él a remény, hogy az ifjúság a nyomukba léphet.

A köszöntők után indultak a versenyek, előbb a formagyakorlatokra, majd pedig a küzdelmekre került sor.

További képeinket képgalériánkban tekinthetik meg.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Címkék: Puha György
Cookies