Back to top

Tíz éve sütnek, főznek! Újra itt a Sikikonyha!

Publikálva: 2024, június 6 - 08:38
Jubilál idén a Sikabony Polgári Társulás gasztronómiai rendezvénye, a szabadtűzön készült ételek és házi sütemények versenye, vagyis a Sikikonyha. Június 15-én ugyanis már a tizedik alkalommal állnak a kondérok mellé a csapatok, hogy a város legnagyobb főző- és sütőversenyében megmutassák tudásuk legjavát. Aznap a csapatok szokásosan a Sikabonyi Gálffy Ignác Közösségi Ház udvarán főznek, és persze odavárnak majd mindenkit, aki megkóstolna akár többféle finom ételt, italt vagy ízes süteményt. A jubileum alkalmából lesz látványkonyha is, illetve ezúttal hattagú zsűri előtt mérettetnek meg a fakanalak bajnokai, a szórakozásról pedig a CandyMen Duo gondoskodik!
Tíz éve sütnek, főznek! Újra itt a Sikikonyha!

A Sikabony polgári társulás szeretettel hív mindenkit nyárnyitó rendezvényére, a szabadtűzön készült ételek és házi sütemények versenyére június 15-én a Sikabonyi Gálffy Ignác Közösségi Ház udvarára

Az elkészült ételeket, sülteket nemzetközi szakmai zsűri fogja elbírálni, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagja, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagjának a vezetésével.

A verseny a megszokott keretek között zajlik, a csapatok már reggel 9 órakor megkezdik a készülődést, majd déltől már várják a kilátogató, éhes nagyközönséget is.

A jó hangulatról a CandyMen duo fog gondoskodni, lesz látványkonyha és ételekből-italokból sem lesz hiány, mindenki kedvére fogyaszthat. A zsűri az elkészült ételeket délután egytől kezdi értékelni.

 

A versenyben nevezhetők a szabadtűzön készült, bográcsos egytálételek, a szabadtűzön, grillen vagy tárcsán sült ételek, illetve az otthon készített édes vagy sós sütemények, amelyek lehetőség szerint az idénynek megfelelő gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készülnek.

Még jelentkezhetnek háromtagú csapatok a versenybe, a jelentkezési ív ide kattintva érhető el.  

Érdeklődni a következő telefonszámon lehet: +421 905 358 530 (Sidó János).

A Sikabony polgári társulás szeretettel hív minden kedves érdeklődőt!

(dszi)

Ezt már olvasta?

Címkék: Sikikonyha
Cookies