Back to top

Tiszteljük meg a díjazottakat

Publikálva: 2016, augusztus 8 - 12:16
A Szent István-napok szervezői az idén három napon keresztül várják színes programokkal a város lakóit és a látogatókat.

Takács Tímeát, a Kulturális, ifjúsági és sport ügyek önálló alosztálya vezetőjét, a programsorozat szervezőjét kérdeztük.

- Össze tudjuk röviden foglalni, mi minden fér bele a három napba?
- Városi sportnapot szervezünk, a Felvidéki Rockszínpad rockopera-bemutatóját láthatjuk, a Sic Transit Folk Műhely koncertjét hallhatjuk, és természetesen az ünnep magasztos hangulatát is megélhetjük az ünnepi szentmisén. Vasárnap este, a rendezvénysorozat zárókoncertjeként a tavaly nagy közönségsikert aratott Csallóköz Kincsei című műsor kerül megrendezésre, melyen ismert helyi zenészek, énekesek szórakoztatják a közönséget. Nagy hangsúlyt fektetünk magyar közösségünk építésére, ezért az ünnepi műsorba már évek óta igyekszünk hazai fellépőket hívni. A város szempontjából a legfontosabb esemény mégis a város képviselőtestületének ünnepi ülése lesz augusztus 20-án, szombaton, melyen Dunaszerdahely város díjainak ünnepélyes átadására kerül sor.

- Megtörtént már a díjazottak kiválasztása?
- A városi kitüntetések odaítélésének elbírálására jogosult bizottság - a város alpolgármesterei, a szakbizottságok elnökei, valamint a Közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztály főosztályvezetője - június 14-én ült össze, hogy a beérkezett jelöltek közül kiválassza az idei díjazottakat. A szavazás alapján városunk a következő személyeket díjazza 2016-ban:

  • Dunaszerdahely város Pro Urbe díjában részesülnek: LIPCSEY Ildikó Hildegarda - a kultúra területén elért eredményeiért; a dunaszerdahelyi BIRKOZÓ KLUB - a sport területén elért eredményeiért; és a SZLOVÁKIAI MAGYAR MŰVELŐDÉSI INTÉZET - a társadalmi élet területén elért eredményeiért.
  • Dunaszerdahely város Pro Urbe Juvenis díját kapja LAKATOS Rita - a sport területén elért eredményeiért.
  • Dunaszerdahely város polgármesterének díját PAPP István - szociális területen elért eredményeiért, Patrick HESSEL - a társadalmi élet területén elért eredményeiért és a TALENTUM Polgári Társulás - a kultúra területén elért eredményeiért kapják.
  • Az Év pedagógusa díj, valamint az Év pedagógusa közönségdíj végső ötösét elárulhatom, de a díjazottak személyét csak a díj átadása előtt tudhatjuk meg: 1. Mgr. Bugár Edit; 2. PaedDr. Csölle Teréz; 3. Mgr. Kálmán Erzsébet; 4. Mgr. Koczó Klára; 5. PaedDr. Németh Viktor.
  • Dunaszerdahely város polgármesterének emléklapját Ján ĎURICA kapja - a sport területén elért eredményeiért és a város jó hírnevének itthon és külföldön való terjesztéséért.

- A város képviselőtestülete valóban nyilvános ünnepi ülésen adja át a díjakat?
- A város vezetése nagyon fontosnak tartja a díjazást, hiszen ezzel megtiszteljük városunk szülötteit, és azokat, akik öregbítették Dunaszerdahely hírnevét. Ezért lett nyilvános az ünnepélyes díjátadó tanácsülés, hogy a lakosok jelenlétükkel tisztelhessék meg a díjazottakat, akik közöttünk élnek, közülünk valók, legyenek büszkék a választottjaikra. Ezennel, ha megengedik, meg is hívnám városunk lakosságát az augusztus 20-án, este 19.30 órakor kezdődő Dunaszerdahely Város Képviselőtestületének ünnepi ülésére, Dunaszerdahely város díjainak átadására a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központba.

(A Szent István-napok teljes programját megtalálják portálunkon: http://dunaszerdahelyi.sk/egy-honap-mulva-szent-istvan-napok)

Ezt már olvasta?

Cookies