Back to top

Tiroli napló 3: Az edzőtábor helyszínei

Publikálva: 2021, június 22 - 14:25
Ausztria, Tirol, Fügen és Stumm. Hol is zajlik pontosan a DAC nyári összpontosítása?
Tiroli napló 3: Az edzőtábor helyszínei

A honlapunkon és a többi felületeinken a DAC összpontosításáról szóló anyagokban a figyelmes szurkoló több olyan helységnévvel is találkozhatott, ahol csapatunk ezekben a napokban abszolválja a nyári felkészülését. A küldöttség péntek estétől a tiroli Alpokban fekvő, nagyjából négyezer lakosú községben, Fügenben lakik, amely nem egészen 50 kilométernyire található Innsbrucktól.

Fügen kétezerméteres hegycsúcsok ölelésében fekszik a Ziller-völgyben, egy igazi síparadicsomban, amely főleg télen vonzza az idelátogatókat, amikor is a helyiek szerint az összes hotel (és elég sok van itt belőlük…) tömve van. Azonban jelenleg sem panaszkodhatnak a turisták hiányára, a könnyű elérhetőségnek és a sok látnivalóval rendelkező csodálatos környezetnek, strandoknak vagy a turistaösvényeknek nyáron is megvan a varázsuk. Közvetlenül a község felett magaslik a Spieljoch csúcsa (2054 tengerszint feletti magassággal), amelyre felvonó visz fel és ahonnan a csapat tavaly két- és háromkerekű rollerekkel ereszkedett le.

Ami az edzéseket illeti, azok az SVG Stumm-Stummerberg pályáján zajlanak, nyolc kilométerre és autóbusszal tíz percnyire a hoteltól. Az olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok műlesikló Stefan Eberharter kétezer lakosú szülőfalujában két nagy füves pálya áll csapatunk rendelkezésére, amelyek tényleg kiválóan elő vannak készítve. Ebből a szempontból (is) tehát otthon érezhetjük magunkat.

A már említett Ziller-völgy egyébként minden évben sok európai élvonalbeli klub célállomása, és főleg a német Bundesligából érkeznek ide csapatok. Itt ugyanis tényleg mindent megtalálnak a zavartalan nyári felkészüléshez.

Fügen és Stumm 550 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik és mivel megérkezésünk óta mindegyik edzésegység csodás napos időben zajlott, szinte mindenki megtapasztalhatta már a nap erejét. Bízzunk benne, hogy a kemény munka és az izzadtság tömkelege siker formájában térül meg a következő szezon során.

Ha már az edzéseknél tartunk: csapatunk ma egyet abszolvált, amelyen a labdás gyakorlatok domináltak. A délelőtti tréning ideje alatt 31 Celsius-fokot mutatott a hőmérő. Délután regeneráció következett, este pedig a már hagyományosnak mondható taktikai értekezlet van soron. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?