Back to top

Tiroli interjú – Sebastian Nebyla: Segítségre készen

Publikálva: 2021, június 23 - 21:14
„Az osztrák válogatottak tényleg remekül bánt a labdával és a Salzburgtól is valami hasonlót várok.” A felnőtt labdarúgás világában töltött második idényében még inkább a csapat és a 21 éven alatti válogatott segítségére szeretne lenni a 19 esztendős középpályás.
Tiroli interjú – Sebastian Nebyla: Segítségre készen

Sebo, hogy érzed magad az összpontosításon?
„Remekül. Itt megvan minden, ami kell, kiválóak az edzéskörülmények. Immár a Salzburg elleni mérkőzésre koncentrálunk.”

Lassan egy hete vagytok összezárva a csapattársakkal. Nem kapott még el titeket a bezártság érzése?
„Nem, jól érezzük magunkat, nem megyünk egymás idegeire. A szabadidőben néhányan a hotel wellness központjába járnak regenerációs célból, valakik konzolokon játszanak. Semmi esetre sem unatkozunk.”

Említetted a Salzburg elleni pénteki felkészülési találkozót. A csapatunkból pont neked van a legfrissebb tapasztalatod az osztrák labdarúgással, hiszen június elején a szlovák U21-es válogatott tagjaként mérkőztél meg velük. Sőt, gólt is lőttél nekik…
„Nehéz meccs volt, szinte egész idő alatt az ellenfél birtokolta a labdát. Mi egységesen védekeztünk, és gyors ellentámadásokra játszottunk. A hazaiak tényleg remekül bántak a labdával és a Salzburgtól is valami hasonlót várok. Az osztrák nemzeti csapatban kettő vagy három olyan játékos is pályára lépett, aki a pénteki ellenfelünknél futballozik. A saját bőrömön tapasztalhattam meg a tudásukat, nem veszítették el egykönnyen a labdát.”

Peter Pokorný személyében a huszonegy éven alatti válogatottban volt egy, a Red Bullban futballozó csapattársad, aki azonban időközben Spanyolországba igazolt. Beszéltél vele valaha a Salzburgról?
„Nem, de egyébként jól ismerem őt. A válogatottbeli összetartások alkalmával szobatársak voltunk, jó fej srác. Annyit mondott, hogy Salzburgban kiválóak az edzéskörülmények és jól tette, hogy odaigazolt.”

Pénteken egy komoly klubbal csapunk össze, amely 15-szörös osztrák bajnok, és tavaly részt vett a Bajnokok Ligájának csoportkörében. Mivel lehetünk sikeresek ellenük?
„Azt gondolom, hogy az új taktikai elemekkel, amelyeket jelenleg gyakorolunk be. Vélhetően egy kicsit védekezőbb felfogásban fogunk futballozni és gyors ellentámadásokban lendülni. Meglátjuk, mit tudunk ebből megvalósítani, de bízom a jó eredményben.”

Hogy érzi magát és hozzád hasonló kreatív futballista az ilyen taktikai felállásban?
„Meglátjuk, mit hoz magával az új felállás, mindenesetre igyekszem segíteni a csapatnak. Mindegy, milyen rendszerben futballozunk, csak sikeresek legyünk a bajnokságban és a kupasorozatokban.”

Első évedet abszolváltad a felnőtt labdarúgás világában, mostantól már nagyobbak lesznek a veled szembeni elvárások. Felkészültél erre?
„Az első szezonom az ismerkedésről szólt, de bízom benne, hogy idővel egyre jobb lesz a helyzet. Felkészült vagyok.”

Mit szeretnél elérni az új idényben a csapat, a válogatott és a saját személyes szempontodból is?
„Ami a nemzeti együttest illeti, be akarok kerülni a selejtezőn szerephez jutó játékoskeretbe, ott pedig megküzdeni az Európa-bajnokságon való részvételért. A DAC-ban megpróbálunk túljutni a Partizan Belgrádon, a bajnokságban pedig minél több játékpercet szeretnék. Gólokkal és gólpasszokkal akarom segíteni a csapatot.”

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?