Back to top

Tiroli interjú: Martin Jedlička

Publikálva: 2020, július 28 - 16:02
„Örülünk a sikernek, de ez már a múlt.” Az elsőszámú kapusunk kiélvezte az egyik példaképe, a Mandanda felett aratott győzelmet.
Tiroli interjú: Martin Jedlička

Hogy érzed magad az ausztriai összpontosításon?
„Kiválóan, akárcsak az egész csapat. Az itteni körülmények nagyon jók, csodálatos a környezet. Más ez, mint odahaza edzeni. Két minőségi mérkőzést is abszolválunk az edzőtábor alatt – az elsőt sikerült megnyernünk egy erős csapat ellen. Örülök, amiért lehetőségünk nyílt elutazni Szlovákián kívülre.”

A jókedvhez az Olympique Marseille felett aratott szombati siker is hozzájárult. Hogyan értékelnéd a győzelmet, amelyhez te is sokat tettél hozzá?
„Egy nagyon nehéz összecsapást abszolváltunk, hiszen a francia élvonal második helyezettje ellen futballoztunk. Senki sem gondolta volna, hogy győzünk, de az öltözőben mindannyian bíztunk abban, hogy jó eredményt érhetünk el. Jó nevet szereztünk a klubnak és mi, játékosok is kicsit megmutathattuk magunkat. Örülünk a sikernek, de ez már a múlt. Jelenleg a Nizza és főleg a Szered elleni első bajnoki fordulóra kell alaposan felkészülnünk.”

Sokan gratuláltak a hétvégi győzelmet követően?
„Nem, mivel ez csak egy felkészülési mérkőzés volt, bár a családom és a válogatottbeli barátaim elcsodálkoztak a sikerünkön. Erre tényleg senki sem számított. Volt azért némi gratuláció, de semmi különös.”

Miden bizonnyal a Marseille volt a leghíresebb ellenfél, amelyik ellen védtél és győzedelmeskedtél…
„Egészen biztosan. A nemzeti együttesben többnyire a nagy klubokból érkező egyéniségekkel csapunk össze, de ami a klubokat illeti, a francia csapat volt a leghíresebb. A Marseille színeiben több olyan játékos is futballozott ellenünk, akik 2018-ban világbajnokok lettek és a kapujukat az a Mandanda őrizte, aki egy időben a példaképem volt. Boldog vagyok, hogy megkaphattam a mezét.”

Általánosságban a futballisták nem igazán kedvelik a felkészülést. Idén ez az időszak nagyon különleges és rövid. A hosszától eltekintve miben különbözik még az idei az ezt megelőző felkészülésektől?
„Kapus szemszögből ez az egyik legnehezebb felkészülés, mivel szinte ugyanazt a futómennyiséget abszolváljuk, mint a mezőnyjátékosok. Nem igazán kedveljük ezt, de eddig Benjivel jól bírjuk az iramot. Ez egy másmilyen felkészülés, de megvan az eredménye. Bízunk benne, hogy alaposan felkészülünk a bajnoki küzdelmekre.”

Az új idényben három fronton kell helytállnunk. Mik az elvárásaid?
„Az lesz a legfontosabb, hogy jól kezdjük a szezont. Kezdésképpen rögtön három angol hét vár ránk, ami nagyon nehéz menet lesz, de ha jól sikerül a rajt, akkor remek idényünk lehet.”

Mit vársz személy szerint magadtól?
„Főleg azt, hogy egészséges legyek és hogy folyamatosan védjek. Azt akarom, hogy a csapat sorozatos győzelmeket arasson és örömet okozzon a szurkolóknak.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies