Back to top

Tiroli interjú: Marko Divković játékosként és emberileg is sokat fejlődött

Publikálva: 2021, június 21 - 14:30
„Örömmel gondolok vissza a Salzburg elleni mérkőzésre, hiszen az volt a legelső találkozóm a felnőttek között, és rögtön sikerült is betalálnom.” A jelenlegi összpontosításon résztvevő játékoskeretből a horvát támadó az egyetlen, aki már a két csapat négy évvel ezelőtti összecsapásán is pályára lépett.
Tiroli interjú: Marko Divković játékosként és emberileg is sokat fejlődött

Milyen érzésekkel tértél vissza egy esztendő elteltével Fügenbe, ahol kiváló feltételek állnak az együttes rendelkezésére?
„Igaz, hogy itt mindenünk megvan, ami a minőségi és kemény felkészüléshez szükséges. Célunk, hogy minél jobban felkészüljünk az új szezonra, amivel mindenki tisztában is van.”

Az összpontosítás péntekig tart, amikor is a Bajnokok Ligája tavalyi kiírásának csoportkörös szereplője, a Red Bull Salzburg elleni mérkőzés vár ránk. Az edzőtáborra nevezett keretben te vagy az egyetlen, aki a két csapat négy évvel ezelőtti összecsapásán (1:5) is pályára lépett. Hogyan emlékszel vissza arra a találkozóra, és mit vársz a mostanitól?
„Jól emlékszem rá, az volt az első meccsem a felnőttek között, és rögtön sikerült is betalálnom. A vereség ellenére is szép emlék az a találkozó. Nem igazán keseregtünk azonban rajta, mert csak egy edzőmérkőzésről volt szó. Most is egy jó meccsre számítok és bízom benne, hogy győzünk, még ha nem is az eredmény lesz a legfontosabb, hanem hogy a lehető legalaposabban felkészüljünk a tétmeccsekre és az Európa Konferencia-liga rajtjára. Meg akarjuk mutatni az új vezetőedző alatt elsajátított új stílusunkat. A pályán is szeretnénk megvalósítani az ötleteit és gondolatait.”,

Négy esztendővel ezelőtt a támadósorunkban pályára lépett egy fiatal futballista, a tizennyolc éves Marko Divković. Mennyit és miben fejlődtél azóta?
„Azt gondolom, a játékom minden elemében nagyot javultam, akárcsak a személyiségem tekintetében.”

A négy évvel ezelőtti játékoskeretből rajtad kívül csak Eric Davis, Kalmár Zsolt és Száraz Benjamin áll még a DAC alkalmazásában. Mit tanultál az elmúlt négy esztendő alatt a legtapasztaltabb csapattársaidtól, Erictől és Zsolttól?
„Mindketten megmutatták, hogyan viselkednek a vezéregyéniségek a pályán és azon kívül is. Zsolti a kapitányunk, az ő jelenléte a pályán kulcsfontosságú. Ez Ericre is vonatkozik, bár a futball szempontjából nem sok mindent tanultam tőle, hiszen ő védőjátékos.”

Ami az elmúlt négy évet illeti, rajtuk kívül kik segítették leginkább a fejlődésedet?
„Ami az edzőket illeti, mindegyiküktől tanultam valami újat. A csapattársak közül senkit sem szeretnék névlegesíteni, de a tapasztaltabbaktól sok mindent átvettem, ellestem.”

Mindegyik játékos szeretne jobb szezont futni az előzőnél. Az elmúlt idény volt számodra az eddigi legsikeresebb, hiszen a csapat oszlopos tagja voltál és sok gólt is szereztél. Mit vársz a következő évadtól?
„Az első célunk, hogy minél messzebb jussunk a Konferencia-ligában, és természetesen minél több gólt is akarok lőni. Viszont ami a legfontosabb, már nagyon szeretnék valamilyen trófeát nyerni a DAC-cal, mondjuk a bajnoki címért járót.”

A már említett EKL-ben egy, általad egészen biztosan jól ismert balkán ellenféllel találkozunk. Mit vársz a Partizan Belgrád elleni párharctól?
„Az ellenfél minőségi és erős csapat, de ezt mindenki tudja. Azt gondolom azonban, hogy egyazon színvonalon van a két együttes. Küzdeni fogunk, és meg akarjuk magunkat mutatni. Bízom a továbbjutásunkban.”

Olvastad a szerb sajtó reakcióit a sorsolással kapcsolatban?
„Nem, mindössze az egykori DAC-beli csapattársam, Marko Zsivkovics küldött egy üzenetet, hogy már várják a velünk való összecsapásokat. Ez természetesen ránk is igaz.”  

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Marko Divković