Jelenlegi hely

Timotej Záhumenský a ViOn-tól érkezik a DAC-ba!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, január 10 - 07:55 | DAC hírek
Timotej Záhumenský a DAC első erősítése a téli átigazolási időszakban. A huszonkét esztendős szélső védő, aki novemberben a hónap legszebb gólját szerezte és ősszel a Fortuna Liga legjobbjai közé tartozott a posztján, 2020 nyaráig szóló szerződést kötött a dunaszerdahelyi csapattal.
Timotej Záhumenský a ViOn-tól érkezik a DAC-ba!

A Garamszentkereszten (Žiar nad Hronom) született labdarúgó (1995. július 17.) 35 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. 2014-ben, még a Slovan színeiben debütált az első ligában, méghozzá a Nagyszombat elleni rangadón. A legtöbb élvonalbeli rajtot azonban a ViOn mezében gyűjtötte (19), amelyet most a DAC kedvéért hagyott el. A 234-es InStat indexével ősszel a bajnokság hetedik legmagasabban értékelt jobbhátvédje volt, és az alsóházi csapatok közül pedig ő volt ezen a poszton a legjobb.

„Nagyon örülünk annak, hogy sikerült leigazolnunk Timotejt, aki a ViOn színeiben nagyon jó teljesítményt nyújtott a szezon őszi felében, és a posztján a Fortuna Liga élvonalába tartozott. A védelmünk szélein lényegében egész ősszel Davis és Zsivkovics szerepeltek. Timotej pont ezeken a posztokon növeli majd a konkurenciát a tavaszi idényben, és bízom benne, hogy a segítségünkre lesz az előkelő helyekért való harcban,” mondta a 22 éves védő leigazolása után a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Abban, hogy Timotej bekerült Szlovákia legjobb szélső védői közé, talán a dunaszerdahelyi szurkolók által is jól ismert Štefan Hornýnak van a legnagyobb szerepe. Ő adta meg neki a lehetőséget a Szakolca (Skalica) színeiben, viszont az ő folyamatos jó teljesítménye sem tudta megakadályozni az erdőhátiak kiesését az élvonalból. A 2016-os ősz egy sérüléssel indult Záhumenský számára, emiatt csak öt bajnoki és egy kupamérkőzésen tudott pályára lépni, amelyen a Miavát búcsúztatták. A Szakolcáról való távozását követően Somorján fejezte be az idényt, ahonnan 2017 nyarán Aranyosmarótra szerződött.       

A besztercebányai futball neveltje eddig 35 összecsapáson lépett pályára szlovák élvonalban, egyetlen találatát az őszi 15. fordulóban érte el a Nyitra ellen – azzal viszont megnyerte a novemberi Hónap gólja szavazást.

Forrás: fcdac.sk

„Már nagyon várom, hogy a DAC-ban szerepelhessek, amely Szlovákia legjobb klubja. Csodálatosak a szurkolói, gyönyörű a stadionja és olyan remek feltételek vannak itt a futballhoz, amilyeneket Szlovákiában máshol nem találni. Szeretnék a lehető legmagasabb célokért küzdeni az együttessel. Már várom a találkozást az új emberekkel, akiket Dunaszerdahelyen ismerek majd meg. Akárcsak eddig, továbbra is keményen dolgozom majd, hogy örömet okozzak a szurkolóknak,” jelentette ki a támadásokat is hatékonyan segítő, 22 éves szélső védő.