Jelenlegi hely

Timotej Záhumenský: Együtt védekezni és együtt támadni

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, november 8 - 13:45 | DAC hírek
A huszonhárom éves védőjátékos ismeri a Rózsahegy erős oldalait, ám azt is tudja, hogyan kell ezeket semlegesíteni.
Timotej Záhumenský: Együtt védekezni és együtt támadni

Timotej Záhumenský az elmúlt két bajnoki fordulóban a Nagymihály és a Nyitra ellen is a védelem jobb oldalán kapott szerepet. Mindkét mérkőzést végigjátszotta. „Jól ment a játék, bár a pálya másik felén futballoztam, jobbhátvédként. Kicsit más volt a gyengébbik lábam oldalán futballozni, de igyekeztem segíteni a csapatnak, ahogy csak tudtam. Főleg annak örülök, hogy visszatértem a kezdő tizenegybe. Bízom benne, hogy minél tovább ott is ragadok. Sajnálom a Nagymihály elleni kudarcot, ám a Nyitrát már sikerült legyőznünk és remélem, hogy az elkövetkező találkozókat is sikeresen vesszük.”

Szombaton a Rózsahegy otthonában lépünk pályára, amely erős támadójátékkal rendelkezik. Ellenfelünk főleg a széleken vezeti a támadásait, középen pedig az immár nyolc gólnál járó Tandir várja a beadásokat. Záhumenskýre a Gál-Andrezly, esetleg a Daniel elleni futópárbajok várnak. „Az edzéseken igyekszem a lehető legjobban felkészülni ezekre. Meglátjuk, mit gondolnak ki az edzőink az ellenfél semlegesítésére. Igyekezni fogok becsületes teljesítményt nyújtani, jobbnak lenni a hazai játékosoknál és felülmúlni őket az egyéni játékszituációkban. A Rózsahegy technikás szélsőkkel rendelkezik, akiket a mögöttük futballozó védők is támogatnak. Szombati ellenfelünk veszélyes, igyekszik rövid passzokon alapuló focit játszani. Minőségi gárdával találkozunk, amely igyekszik mindig támadólag fellépni.”

Legutóbb a 2017/18-as szezon zárófordulójában játszottunk - és győztünk - Liptón, és az a találkozó elég emlékezetesre sikeredett. Először nyertünk ugyanis a rózsahegyiek otthonában, egyúttal az volt klubunk élvonalbeli történelmének legnagyobb arányú idegenbeli sikere is. Az akkori, négygólos győzelem ráadásul 25 év után ismét kijuttatott minket az európai kupaporondra. „Ez egy csodálatos emlék, és remélem, hogy ezúttal is három ponttal távozunk Liptóról. Nem kell olyan nagy különbségű sikernek sem lennie, elég az 1:0 is. Ám semmiképpen sem lesz könnyű dolgunk, de majd meglátjuk, milyen taktikát eszel ki a vezetőedző. Ha betartjuk azt és főleg egységesek leszünk, akkor győzhetünk. Együtt kell védekeznünk és támadnunk is,” állapította meg a 23 éves védőjátékos, aki tavaly november hónap legszebb gólját szerezte a szurkolók szavazatai alapján. Az még azonban aranyosmaróti színekben született, a DAC-ban eddig nem szerepel gól a neve mellett. Lehet, hogy már most szombaton eljön az ő ideje? 

Forrás: fcdac.sk