Back to top

TikTok kihívót készített a Google, íme a YouTube Shorts

Publikálva: 2020, szeptember 19 - 11:02
Úgy látszik, a rövid videós tartalmak egyre nagyobb teret nyernek, ugye ebben a TikTok járt eddig az élen, de szükségszerű volt, hogy idővel kihívói legyenek a népszerű és egyben megosztó alkalmazásnak. Az egyik ilyet a Google, vagyis jobban mondva a YouTube szolgáltathatja, mégpedig a YouTube Shorts nevű alkalmazással, ami most debütált.
TikTok kihívót készített a Google, íme a YouTube Shorts

A Shorts egy kifejezetten rövid videókra fókuszáló videós szolgáltatás, ami lehetővé teszi a tartalomgyártók és művészek számára, hogy rövid, a figyelmet megragadó felvételeket készítsenek, mindössze a mobiljuk segítségével – áll az app hivatalos leírásánál a YouTube blogján. A Google egy korai változatot már elérhetővé tett, igaz, egyelőre csak Indiában, azzal a célzattal, hogy lássa, miként teljesít az alkalmazás a gyakorlatban, már ami a működést és a fogadtatást illeti. Egyébként nem véletlenül esett a választás Indiára, itt ugyanis nemrég betiltották a kínai tulajdonú TikTok-ot.

A YouTube Shorts főbb funkciói között szerepel a többszegmenses kamera, amivel több videoklipet össze lehet vágni, aztán ott van a zenével aláfestett videózás lehetősége. Egy egészen nagy könyvtár áll rendelkezésre erre a célra, de hamarosan újabb dalokat adnak a meglévőkhöz. Lehet a rögzítés sebességét szabályozni, illetve az app részét képezi egy időzítő és visszaszámláló, ami tovább segíti majd a videók készítését.

A Google egy másik blogposztban részletezte a Shorts mögött található ötletet, itt egyébként részletes instrukciók is vannak a kezdők számára.

Egyébként a TikTok India után az USA-ban is tiltásra kerülhet. Ha nem tudnak megegyezni az Oracle-lel, a TikTok kénytelen lesz felhagyni tevékenységével a tengerentúli országban, és akkor keletkezni fog egy hatalmas űr, amit a YouTube Shorts prímán kitölthet.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: youtube
Cookies