Jelenlegi hely

Teszttel a kézben focira

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, október 22 - 10:44 | DAC hírek
Világi Oszkár klubtulajdonos írása a Hospodárske noviny mai kiadásában.
Teszttel a kézben focira

Nehéz időkben egyetlen döntés sem könnyű, és mindegyiknek megvan a saját következménye. Ha valaki döntéshelyzetbe kerül, akkor tisztában kell lennie azzal, mi az elsődleges számára és hol érhetik károk. Ma azt mondja a kormány, hogy a koronavírus-járvány második hullámában az emberi élet az elsődleges és mindent annak rendel alá, hogy megállítsa a fertőzöttek számának a növekedését. Mivel ezek többségének semmilyen tünete sincs, így átfogó teszteléssel akarja izolálni őket, hogy ne fertőzhessék meg a többieket. Még ha az eredmény, ami a tesztnek magukat önkéntesen alávetők számát illeti, nem is lesz százszázalékos, valószínűsíthető, hogy nagyszámú fertőzöttet sikerült kiszűrni.

Az államigazgatás jelenlegi helyzetét tekintve nagy kihívás lesz két hét alatt megszervezni egy ilyen tömegrendezvényt. Másrészt viszont tudni kell, hogy az antigén tesztet mindenki saját magán is elvégezheti. Talán, ha mindenki kapna egy tesztet az államtól és egyúttal elindulna egy felvilágosító kampány arról, hogyan tesztelhetnénk le magunkat otthon, valószínűleg az emberek is jobban elfogadnák a tesztelést és a hatás is ugyanolyan lenne, sőt esetleg még jobb is.

Azt gondolom, egy krízishelyzetben minden vezetőnek képesnek kell lennie a saját oldalára állítani az embereket, hogy azonosuljanak a céljaival és a módszereivel. Be kell őket avatnia és velük együtt gondolkodnia. Ők nem az ellenség, hanem a szövetségesei. Ha felnőttként fog velük bánni, akkor minden bizonnyal sikeresebb lesz.

A jelenlegi helyzetben már nem elég az emberek megfélemlítése. Pozitív impulzust kell adni nekik, lehetővé tenni, hogy felemelkedjenek, hiszen az emberek a mindennapi örömökből merítenek a legkönnyebben és a legjobban erőt. Vasárnap egy kísérlettel próbálkozunk Dunaszerdahelyen: lehetővé akarjuk tenni a bérleteseinknek, hogy részt vehessenek a DAC-Slovan mérkőzésen. A klub ezért antigén teszteket vásárolt, és a negatív eredményű bérleteseknek lehetővé teszi a találkozóra való belépést. Ez a folyamat összhangban van a járványügyi bizottság rendelkezéseivel.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az életünket még hosszú ideig befolyásolják majd a különféle megszorítások, de szeretnénk működőképes megoldásokat találni azt illetően, miképpen alakíthatunk ki biztonságos környezetet, hogy legalább részint úgy élhessünk, mint a járványt megelőzően. A mérkőzés előtti tesztelést az egészségügyi személyzet felügyelete alatt szervezzük meg és bízunk benne, hogy sikerül kialakítanunk egy útmutatót a kulturális és sportesemények szervezését illetően.

A nézők visszatérése az eseményekre nagyobb segítséget jelent a sport és a kultúra számára, mint a segélykérő kérdőívek kitöltése a szükséghelyzetben. Csak remélni tudom, hogy a kormány a lehetőséget látja meg ebben, nem pedig az ellenséget és segítséget nyújt, hogy sikeresen abszolváljuk ezt a kísérletet.

Az írás eredeti verziója 2020.10.22-én a hnonline.sk portálon jelent meg.

 

dac1904.sk

Címkék: DAC, Világi Oszkár