Back to top

Testvérvárosi küldöttség járt Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2016, július 28 - 08:41
A vajdasági, szerbiai Zenta község képviseletében tett látogatást a városházán Kosiczky András községi tanácstag és Kugli Koller Gabriella pályázati koordinátor, akik a Dunaszerdahellyel közös Europe for Citizens projekt kapcsán keresték fel városunkat.

Dunaszerdahely részéről a vendékeket Bubniak Júlia hivatalvezető, Klabuzai Andrea, a polgármesteri kabinet vezetője, Szabadosová Soňa, Molnár Tímea, a Közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztály vezetője és Takács Tímea fogadták.

Az Europe for Citizens célja arra keresni a választ, hogy kinek mit jelent az Európai Unió. Zenta község Önkormányzata öt testvértelepülésével karöltve a „Szomszédos együttműködés az egyesült Európáért (Neighbors cooperation for the United Europe)” pályázat keretein belül megvalósuló aktivitásokkal próbálja a ma emberét megszólítani.

Egyrészt egy online platform segítségével mindenkinek lehetővé teszik, hogy kifejtsék véleményüket, gondolataikat az Unió működéséről, problémáiról és lehetőségeiről, és többek között az itt található linken várják a dunaszerdahelyi polgárok visszajelzését is.

További aktivitás a szeptember elején Zentán zajló háromnapos programsorozat keretében egy történelmi kerekasztal-beszélgetés és műhelymunka is, amelyre a testvérvárosok történészeit, helytörténészeit várják, s ahol a helyi és meghívott szakértőkkel közösen áttekintik a zentai csata (1697) hatását Európa történelmére.

A Zentán zajló programokat emellett még egy Európai Parlamenti szimulációs játék, az Európa akkor és most konferencia, valamint egy Európai Uniós kvízjáték is színesítené.

Természetesen emellett minden testvérvárosunknak lehetősége lesz bemutatni saját városát és idegenforgalmi kínálatát a Zenta Fő terén felállított faházakban.

Ezt már olvasta?

Cookies