Back to top

Testvériskolai találkozó a Nemzeti Összetartozás Napján

Publikálva: 2023, június 6 - 16:29
A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Vámbéry Ármin Gimnázium győri testvériskolájuk, a Révai Miklós Gimnázium csapatát fogadta, akikkel közös megemlékezést is tartottak. Dunaszerdahely önkormányzatát az eseményen Karaffa Attila alpolgármester képviselte.
Testvériskolai találkozó a Nemzeti Összetartozás Napján

A közös megemlékezést a dunaszerdahelyi gimnáziumban tartották, ahol előbb a győri gimnázium 9C osztályos tanulóit, illetve az őket kísérő pedagógusokat, Dubraviczky Andreát és Meszlényi Dórát üdvözölték.

Valkai Anett, a Vámbéry Ármin Gimnázium igazgatója szerint egy valódi közösség kialakítását, az egyéni érvényesülés és a közös cél lehetőségeit, valamint a partneriskolai kapcsolatok elmélyítését szolgálta a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium és a győri Révai Miklós Gimnázium közös testvériskolai projektje.

„A határon túli testvériskolai kapcsolat kialakításával, közös programok megvalósításán keresztül hozzájárulunk a gyermekek kompetenciájának fejlesztéséhez, ismeretanyaguk bővítéséhez. A konstrukció olyan intézményközi kapcsolatok kialakítását ösztönzi, amelyek keretében lehetőség nyílik a szerzett tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztására”

– fogalmazott az iskolaigazgató, hozzátéve, hogy az együttműködést a két intézmény vezetősége „pedagógiai szakszolgálati tevékenységre tervezte, versengés helyett egymás segítése révén”, amelynek a keretén belül közös, egységes folyamatok, működési alapelvek és alapkövek lerakása, közös „jó gyakorlatok” kialakítása a cél.

„Terveink szerint egymás munkáját figyelemmel kísérjük, segítjük, tapasztalatainkat megosztjuk. Felmerült a lehetősége közös kiadványok készítésének is. A találkozó gondolatébresztő számunkra, jelentős motiváló hatással az együttműködés egyre szorosabbá tételére”

– összegzett Valkai Anett.

A megjelenteket a révaisok részéről Szőke Dániel tanuló köszöntötte, Dunaszerdahely városa részéről pedig Karaffa Attila alpolgármester szólt a fiatalokhoz, hangsúlyozva Dunaszerdahely és Győr baráti, testvérvárosi kötődését, amely a fiatalok számára is fontos támpont lehet a továbbiakban is.

A program a Vámbéry Ármin Gimnázium Kórusának az előadásával, Szarka Tamás Kézfogás című dalával folytatódott, majd az iskola melletti Szent István téren közösen megkoszorúzták Szent István szobrát. A testvériskolai programot végül a két gimnázium baráti focimeccse zárta.

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies