Back to top

A természet tiszta forrása

Publikálva: 2017, március 23 - 06:42
Ezzel a címmel került sor szerdán a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban a korábban meghirdetett rajz- és irodalmi pályázat eredményhirdetésére, valamint a kiválasztott rajzokból összeállított kiállítás ünnepélyes megnyitójára.
Takács Tímea, Dunaszerdahely Kulturális, ifjúsági és sport ügyek önálló alosztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diáklánya, Bánházi Dóra csodálatos énekét hallhattuk.
Hájos Zoltán, városunk polgármestere, a Nyugat-szlovákiai Vízügyi Társaság R.t. elnökségének alelnöke köszöntőjében elmondta, hogy nekünk, csallóközieknek magától értetődőnek tűnik, hogy csak eltekerjük a csapot, és bármennyi tiszta vizet kapunk. Ugyanakkor a világ számos helyén a víz minden cseppjéért meg kell küzdeniük az embereknek. Ezért tartja fontosnak a hasonló pályázatokat, melyek elgondolkodtatják a gyerekeket, hogy mekkora kincs a Csallóköz alatt elterülő vízkészlet, hogy azt védeni, óvni kell, és nem utolsó sorban takarékoskodni is vele. Ezért örömét fejezte ki, hogy sok, nagyon kifejező pályamű érkezett be a pályázatra.
Sebő László, a Nyugat-szlovákiai Vízügyi Társaság R.t. dunaszerdahelyi részlegének igazgatója köszöntötte a Víz világnapja alkalmából az összegyűlt diákokat és pedagógusokat. Elmondta, hogy a vízügyi társaság évről-évre prezentációs napként kezeli a Víz világnapját. Mivel számukra is fontos a környezet védelme, megelégedéssel nyugtázta, hogy a beérkezett művek közül nagyon sok szól a környezet megóvásáról. Külön megköszönte a diákoknak, hogy rajzaikkal színesebbé varázsolták számukra ezt a napot, a pedagógusoknak pedig azt, hogy segítették a diákokat munkájukban.
A rövid köszöntők után a rajzpályázat négy kategóriájának, valamint az irodalmi pályázat díjazottai vehették át jutalmukat, illetve egy kis ajándékkal kedveskedett az összes jelenlévő gyermeknek a vízügyi társaság.
A kiállítás-megnyitót megtisztelte jelenlétével A. Szabó László alpolgármester, Bubniak Júlia hivatalvezető asszony, Ibolya Ildikó, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatója, valamint Molnár Tímea, Dunaszerdahely Közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztályának vezetője is.
A megnyitón készült felvételeket Képgalériánkban tekinthetik meg.
 
A díjazottak:
Kategória Név Helyezés Iskola
I. kategória Csehy Flóra 3. Kodály Zoltán Alapiskola
I.kategória Gányi Kata 2. Szabó Gyula Alapiskola
I. kategória Lilly Šidóová 1. Jilemnický Alapiskola
II.kategória Rózsa Emília 3. Művészeti Alapiskola
II.kategória Ábrahám Angelika 2. Kodály Zoltán Alapiskola
II.kategória Álló Nikol 1. Kodály Zoltán Alapiskola
III.kategória Horváth Sára 3. Kodály Zoltán Alapiskola
III.kategória Hochman Viktória 2. Kodály Zoltán Alapiskola
III.kategória Farkas Zsófia 1. Kodály Zoltán Alapiskola
IV.kategória Fábik Ákos 3. Speciális Alapiskola
IV.kategória Bábics Ferenc 2. Speciális Alapiskola
IV.kategória Klempa Sindy 1. Speciális Alapiskola
Dunaszerdahely város
Polgármester Díja
Gergely Krisztina   Művészeti Alapiskola
Vízügyi Társaság R.t. DSz üzemegység
igazgatójának díja
Fodorová Eva   Jilemnický Alapiskola
Irodalmi pályázat díjazottja Kósa Kristóf   Kodály Zoltán Alapiskola

Ezt már olvasta?

Cookies