Back to top

Térképen követhetők az új módszer szerint oktató iskolák

Publikálva: 2024, március 17 - 12:19
A Szlovák Köztársaság Oktatási, Kutatási, Fejlesztési és Ifjúsági Minisztériuma (MŠVVaM) közzétette azon általános iskolák interaktív térképét, melyek idén szeptembertől új módszerrel oktatnak. A szülők és a közvélemény így értesülhet arról, hogy a közelükben melyik iskola mutatott hajlandóságot az oktatási módszerek korszerűsítése iránt. Erről a minisztérium kommunikációs osztálya tájékoztatta a TASR hírügynökséget.
Térképen követhetők az új módszer szerint oktató iskolák

„Jelenleg 39 általános iskola oktatja az új oktatási program szerint az elsős tanulóit. 2024 szeptemberétől ezt a kezdeményezést Szlovákia-szerte több mint 400 további iskolában vezetik be” – közölte a minisztérium.

Az interaktív térképen szerepelnek azok az általános iskolák is, melyek az előző tanévtől kezdték el fokozatosan bevezetni az új tantervet. A térképet egyúttal szöveges jegyzék egészíti ki, mely az iskola neve vagy címe alapján teszi lehetővé a keresést.

Az alapfokú oktatás céljaiban és tartalmában eszközölt komplex változásokkal jobb feltételeket kívánnak biztosítani a tanulók 21. századi követelményekre való felkészítéséhez. A cél a környezeti, pénzügyi, digitális, állampolgári, érzelmi és társadalmi, valamint az olvasási és vizuális műveltség erősítése.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)

Ezt már olvasta?

Címkék: oktatásügy
Cookies