Jelenlegi hely

Telt ház és első hely

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, április 14 - 19:03 | Sport
Kiváló hangulatban játszották vasárnap késő délután a Dunaszerdahely Stomfa elleni rangadót a női kézilabda első ligában.
Telt ház és első hely

A városi sportcsarnok megtelt és lelkes buzdítás mellett indult a találkozó, amelyet a vendég kezdtek jobban, hiszen másfél percnyi játék után már 2:0-ra vezettek, miközben a hazai csapat hetest is hibázott.

A büntetők az elkövetkező percekben sem lettek a sárga-kékek erősségei, de nyolc percnyi játék után is maradt a vendégeknél a két lőtt gól, miközben a csapatunk már 4 találatot jegyezett. A védekezés ugyanis remekül teljesített a listavezető ellen, s a kapuban Oláh Bella sorra fogta a ziccereket. Éppen ezért nem is volt meglepő, hogy a dunaszerdahelyiek folyamatosan építették az előnyüket, amely már 8:4-nél is négygólos volt. Végül ennél nagyobb különbséget nem sikerült kialakítani, de Straka Mária mellett Bugár Cintia is sorra lőtte a gólokat.

Pedig az 14.percben, két gyors kiállítása után úgy tűnt, hogy ez nem az ő mérkőzése lesz, de szerencsére ismét bizonyította kiváló formáját és végül 8 gólig jutott. Az egész csapat remekül játszott, s a hazai közönség hasonlóan kiválóan buzdított. A nézőtér soraiban pedig többek közt a DAC focicsapatának tulajdonosát, Világi Oszkárt is megtaláltuk.

A szünetet követően ötgólos különbség is kialakult a félidő elején, de a stomfaiak bizonyították, hogy nem véletlenül vezették a tabellát a forduló előtt, s egy jó öt percnek köszönhetően már csak egy gól volt a sárga-kékek előnye az 50.percben. Ekkor viszont jött Brunczvik Fanni és Juhos Kata, akiknek góljai nyugalmat hoztak a csapatba és a dunaszerdahelyiek újra négy gólra növelték a két csapat közti különbséget. Szűk két perccel a vége előtt még a vendégek ismét feljöttek 28:26-ra, de ezután már csak a lányaink találtak be, s így a bajnokság legfontosabb mérkőzését 30-26 arányban nyerték meg.

HC DAC Dunaszerdahely - HC Tatran Stupava 30-26 (12-8)

Az eredmény azt jelenti, hogy a galgóciakkal azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel a dunaszerdahelyiek vezetiek a bajnokságot a 18.fordulót követően. A sárga-kékekre még négy mérkőzés vár, jövő héten idegenben a simonyiak ellen játszanak.