Jelenlegi hely

Teljesen megújul a Gmail, mobilon és böngészőben is!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, július 16 - 08:47 | Színes
Idő előtt kiszivárgott, hogy a Google alaposan átszabja a Gmail felületét. Változni fog a mobilos app és a webes kinézet is, mutatjuk, milyenek lesznek!
Teljesen megújul a Gmail, mobilon és böngészőben is!

Hamarosan lesz egy fejlesztői prezentáció, amelyen leleplezik többek között a Gmail új kinézetét, de már előtte kiszivárgott néhány dia, ezeken mi is megtekinthetjük a friss dizájnt. Kezdjük a mobilos appal!

A Google több szolgáltatást is egyesít a Gmail alkalmazáson belül, amelynek a levelezés hamarosan már csak egy részfunkciója lesz. Alul megjelenik egy menüsor, ami négy opciót tartalmaz: Mail, Chat, Rooms és Meet.

Az első menüpont egyértelmű, itt találjuk majd az emaileket, vagyis a Gmail korábbi alap funkcióját. A Chat fülre kattintva értelemszerűen a csevegések jönnek elő, a Rooms pedig a csoportos beszélgetéseket takarja. Végül pedig ott lesz a Meet, amely segítségével videókonferenciákon tudunk részt venni.

A böngészős felület hasonlóképpen fog megújulni, itt is elérhetők lesznek ugyanezek a szolgáltatások, de ezúttal egy új, bal oldalt található függőleges menüsorból.

A már említett funkciók mellett egyébként a Docs, vagyis a Google Dokumentumok is integrálásra kerül a Gmailbe.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenik meg az új felület, de az is lehet, hogy már nincs messze a bevezetés. 

napidroid.hu

Címkék: gmail