Back to top

Teljesen felújították a Közös Igazgatású Szakközépiskola sportpályáit

Publikálva: 2022, október 5 - 18:13
Szerdán adták át a Nagyszombat megye fenntartása alá tartozó Szabó Gyula utcai Közös Igazgatású Szakközépiskola teljesen megújult sportpályáit. A mostani fejlesztés a folytatása az iskola sportlétesítményeinek felújításában a tornaterem tavalyi modernizációja után.
Teljesen felújították a Közös Igazgatású Szakközépiskola sportpályáit

A sportpályák felújítása Nagyszombat megye hároméves tervének részeként valósult meg, 189 ezer eurós ráfordítással. Az új multifunkciós sportpálya – mely futball-, kosárlabda- és röplabdapályaként is funkcionál – mellett kétsávos atlétikai pálya és távolugró pálya keletkezett a korábbi szabadtéri sportolásra az utóbbi időben már alkalmatlan pályák helyén.

A megye folytatja a fenntartása alá tartozó 13 középiskola sportpályáinak felújítását, fejlesztését; Dunaszerdahely városában 4 középiskola sportolásra alkalmas terei újulnak meg, bővülnek, vagy mint például a Ladislav Dúbrava Gimnázium új tornaterme esetében – épülnek – tudtuk meg Jozef Viskupič megyeelnöktől.

Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke örömét fejezte ki, hogy a megye többi járásával együtt a Dunaszerdahelyi járásban is sikerül folyamatos felújításokat és építéseket megvalósítani.

„Bízom benne, hogy az új multifunkciós sportpálya nyújtotta lehetőségeket mind a diákok, mind a lakosok ki tudják majd használni“ – mondta el Berényi József.

„A sportpálya, valamint a körülötte lévő atlétikai pálya 1995 óta létezik, azóta azonban semmilyen komolyabb felújítást, karbantartást nem kapott. A közelmúltban biztonsági szempontból már használhatatlan volt. Örülök annak, hogy Nagyszombat megye fokozatosan felújítja a sportolásra alkalmas iskolai területeket. Diákjaink ezután már egy modern és minőséges sportpályát használhatnak“ – fejezte ki örömét Vajda Angelika, a Közös Igazgatású Szakközépiskola igazgatónője.

A megnyitót megtisztelte jelenlétével Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere, Nagyszombat megyei képviselő is.

TTSK, -rovin-

fotó: TTSK és Facebook / Dr. Hájos Zoltán

Ezt már olvasta?

Cookies