Back to top

Teljes MKP siker és új megyeelnök

Publikálva: 2017, november 5 - 01:48
A Nagyszombat megyei szavazatok csaknem száz százalékos feldolgozása mellett most már hivatalosan is kijelenthető, Jozef Viskupič lett a megyeelnök, ő váltja Tibor Mikušt. A részvételi arány a megyében 24,74 százalék volt, a Dunaszerdahelyi járásban 21,81 százalék.

Megyeelnöki poszt:

A jobboldali pártok jelöltje hatalmas sikert aratott, miközben a felmérések alapján a Mikuš volt a toronymagas favorit. A két magyar nemzetiségű jelölt versenyében pedig Berényi József több mint háromszor annyi szavazatot kapott mint Rigó Konrád, aki képviselőként sem jutott be a megyei testületbe. Érdekességként megemlíthetjük a megyeelnöki szavazatainak száma sem lett volna elegendő a képviselői helyre, mert oda is 6367 szavazat kellett.

A Dunaszerdahelyi járás képivselői, mind a nyolc MKP-s - Menyhárt József, Fenes Iván, Hájos Zoltán, Bacsó László és akik először lesznek képviselők - Soóky Marián, Polák László, Hervay Rozália, Orosz Csaba.

A nem bejutott képviselő-jelöltek:

Dunaszerdahelyt tehát a megyei testületben Hájos Zoltán polgármester fogja képviselni, a többi városi jelölt nem járt sikerrel. A nem hivatalos városi eredmények alapján Dunaszerdahelyen a legtöbb képviselői karikát Menyhárt József szerezte, őt Hájos Zoltán követi, majd Dakó Sándor és Horváth Zoltán. A megyeelnök-jelöltek között pedig Berényi József volt a legerősebb Dunaszerdahelyen. Amint elérhetőek lesznek a hivatalos eredmények városunk szintjén, azokat is közzétesszük.

Ezt már olvasta?

Cookies