Back to top

A tehetséges támadó, Nino Žiga első professzionális szerződése

Publikálva: 2023, február 7 - 15:00
Akadémiánk tizenhat éves támadójátékosa, Nino Žiga aláírta pályafutása első professzionális szerződését, amely 2025 nyaráig érvényes.
A tehetséges támadó, Nino Žiga első professzionális szerződése

Nino Žiga (szül. 2006. április 2-án) lett az akadémiánk újabb olyan futballistája, akinek a szolgálatait professzionális szerződéssel biztosította be a klub.

A tehetséges támadó mindössze tizenhat éves, de a jelenlegi idényben a 19 éven alatti együttesünkben futballozik. Pályafutása első professzionális kontraktusa 2025. június 30-ig érvényes.

Nino Malajziában született, ahol édesapja, Ivan abban az időben futballozott. A hazatérésüket követően Ligetfalun ismerkedett meg a sportág alapjaival, ahol 2020-ig szerepelt. Azt követően a DAC játékosa lett. Az U15-ös korosztályos csapatban kezdett, jelenleg életkorával a 17 éven alattiak kategóriájába tartozik, de az idősebb ificsapatunk tagja.

„Nagyon boldog vagyok, amiért szerződést kaptam a DAC-tól. Olyan teljesítményt akarok nyújtani, amelyeknek köszönhetően az A-csapat vezetőedzője is felfigyel rám. Az a vágyam ugyanis, hogy minél előbb bekerüljek a felnőtt együttes keretébe. Abban is bízom, hogy továbbra is a válogatott tagja leszek. Ezek a legközelebbi céljaim, amelyeket el szeretnék érni a labdarúgásban” – mondta a szerződés-aláírást követően Nino Žiga, aki a 15 és 16 éven alatti korosztályos válogatottakat is megjárta, jelenleg pedig az U17-es nemzeti csapattagja. „A jobb-vagy a balszélen érzem magam a legjobban, ahol a leggyakrabban is futballozom. Erősségeim közé sorolom a gyorsaságot és a gólszerzési képességet, míg a legtöbbet a támadásba és a védekezésbe való átmeneteken kell dolgoznom. A legnagyobb példaképem édesapám, aki szintén remek labdarúgó volt, ifjúsági játékosként ő is a DAC-ban szerepelt. A világsztárok közül Messi a kedvenc, míg itt, a klubban Nikola Krstović játéka tetszik a leginkább.”

„Nino 14 évesen érkezett hozzánk Ligetfaluról. Gyors, bátran vállalja fel az egy az egy elleni szituációkat és veszélyes az ellenfél kapuja előtt. Azt is értékeljük benne, hogy nagyon ambiciózus. A 17 éven alatti válogatott kulcsembere, nálunk az U19-es korosztályban futballozik” – jelentette ki az ifjúsági sportigazgató, Németh Krisztián.

„A Nino Žigával kötött szerződésünk bizonyítja, mennyire fontos a klub számára az akadémián pallérozódó játékosok karrierfejlesztése és fejlődése. Mindegyik szerződés, amelyet fiatal játékossal kötünk meg, egyfajta visszaigazolást jelent az akadémián és a klubban dolgozók számára, hogy jól végzik a munkájukat, továbbá, hogy van értelme a mindennapi hajtásnak és a fiatalokkal való törődésnek. Ninonak sok sikert kívánunk a DAC színeiben és bízunk benne, hogy szép jövő vár rá sárga-kékben” – tette hozzá Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Nino Žiga
Cookies