Back to top

A tegnapi viharos szél megdolgoztatta a tűzoltókat

Publikálva: 2019, október 1 - 15:17
A hétfői viharos szél miatt 234 helyszínre vonultak ki a tűzoltók, legtöbbször Nyitra megye területén. A kiszállásokban 280 tűzoltó vett részt - tájékoztatott Zuzana Farkasová, az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) szóvivője.
A tegnapi viharos szél megdolgoztatta a tűzoltókat

Tegnap az egész országot sújtó viharos szél miatt 24 órán belül 234 kiszállást hajtottak végre a tűzoltóság egységei. Az éjszaka folyamán javult a helyzet, 21.00 óra után a kivonulások száma a minimumra csökkent - mondta el Farkasová.

Legtöbbször az utakról kellett eltávolítani a kidőlt fákat, de több esetben parkoló járműveket is ki kellett szabadítani a rájuk hulló ágak alól, továbbá több esetben segítettek a megrongálódott tetőszerkezetek stabilizálásában, a hulladék és a károk eltávolításában. A rossz időjárás miatt a tűzoltóknak 57 alkalommal kellett kiszállniuk Nyitra megyében, leggyakrabban a Nyitrai, az Érsekújvári és a Komáromi járásban. Nagyszombat megyében 47-szer vonultak ki a tűzoltóság egységei, Besztercebánya megyében 45, Pozsony megyében 44, Trencsén megyében 12, Kassa és Eperjes megyében pedig 7-7 alkalommal.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?