Back to top

TeenSTAR – Dunaszerdahelyen is

Publikálva: 2020, szeptember 24 - 10:35
TeenSTAR – szexuálpedagógia és személyiségfejlesztés kamaszoknak címmel indul személyiségfejlesztő program Dunaszerdahelyen fiatalok számára, segítve a boldogabb kapcsolatteremtést.
TeenSTAR – Dunaszerdahelyen is

Serdülők, figyelem, építkezés zajlik! – felszólítással a 12-17 éves fiataloknak szóló tanfolyam bemutatására invitálják – elsőként az érdeklődő szülőket –, amely tanfolyam a barátság – szerelem – szexualitás témaköreit járja körül. A személyiségfejlesztő program célja pedig segíteni a boldogabb kapcsolatteremtést.

„Kinek ajánljuk? Szülők, lelkiatyák, tanárok, ifjúsági csoportok vezetői és minden érdeklődő számára.”

Bemutató előadás felnőtteknek, szülőknek: 2020. október 2. (péntek), 18.00, dunaszerdahelyi Szent György római katolikus plébánia (Bartók Béla sétány 14.)

Jelentkezni szeptember 26-ig lehet a 0908 421 258-es telefonszámon. Előadók: PhDr. Jakóczy László és Mgr. Bándy Katalin (okleveles TeenSTAR oktatók).

A TeenSTAR egy nemzetközi, komplex szexuálpedagógiai személyiségfejlesztő program. Világszerte közel 30 országban működik, és nagy népszerűségnek örvend fiatalok és szülők körében egyaránt.

Kidolgozása során figyelembe vették mind a biológiai, mind a fejlődéspszichológiai, mind a kötődéselméleti szempontokat is. Módszertanára jellemző a kooperatív munka, rengeteg szemléltető eszköz, szituációs játék, a dráma- és élménypedagógia eszközeinek felhasználása.

Az angol betűszó jelentése így áll össze: teen sexuality teaching in the context of adult responsibility. Az angol TeenSTAR szó azonban nemcsak betűszóként értelmezendő, hanem szimbolikus jelentése is van. Minden kamaszból lehet „tinisztár”, „tinicsillag”, ha a személyisége minden részét és gazdagságát felfedi.

A csillag egyes csúcsainak jelképezik a TeenSTAR fő sarokköveit: hogy a programban szó van a testről, az érzelmeikről, az értelemről, a környezetről, a kapcsolatokról, a spiritualitásról egyaránt. A TeenSTAR ugyanis a szexualitást mindezek összefüggésében tekinti.

Ezt már olvasta?

Cookies