Back to top

Tavaszi nyitás és zárás

Publikálva: 2019, március 27 - 18:00
Minden évben kíváncsian és reményekkel indulunk a tavaszba, hogy a téli zárt ajtókat kinyitva az ébredő természet illatával együtt új élményeket gyűjtsünk. Igaz, hogy a modern kor hozta allergia is ekkor tombol, hiszen a tavasz annyi nyitányt tartogat magában, de még így is az egyik legkedvelt évszakunk.
Tavaszi nyitás és zárás

Idén a húsvét is később köszönt bennünket, azután pedig városunk ünnepe, a Szent György-napok is elérkezik, amely gazdag programokkal várja a különböző korosztályokat. Sokan várják a MUN-DUS borfesztivált is, mert ezzel együtt elkezdődik a kültéri rendezvények sora, s a kávézók és pubok teraszai is megtelnek.

Sokszor találkozunk azzal a megállapítással, hogy a város kiürül és az újonnan létesülő üzletek is a város szélén nyitnak. Másrészt viszont nem tudatosítjuk, hogy mindez az aktuális vásárlói trendek eredménye. Az emberek életmódja azt hozta, hogy a legtöbben már autóval járnak vásárolni és a nagy hétvégi élelmiszerbeszerzés mellett szeretnék elintézni a többi vásárlást is. A nagy bevásárlóközpontok a piacgazdaság egyik trendje, ami a kisvárosokban nem köthető a belvárosokhoz, éppen ezért fontos a sétálóutcáknak is megtalálniuk az új szerepüket.

Láthatóan és érezhetően ilyen folyamatoknak voltunk és vagyunk tanúi városunkban is. Ha az elmúlt éveket vesszük górcső alá, láthatjuk, hogy új létesítmények indultak útjukra és váltak sikeressé a belváros több részében, s azt is tapasztaljuk, sokan próbálnak hasonló modellre építve eredményesek lenni. Közben a klasszikus üzlettípusoknak kemény harcot kell vívniuk a megmaradásért.

Az is egyértelmű, a változó fogyasztói igények mellett nem könnyű fennmaradni a piaci viszonyok mellett. Éppen ezért, ha az szeretnénk, hogy a kedvenc helyi üzleteink, szolgáltatóink továbbra is a megszokott minőségben és hozzáállás mellett tudják kínálni nekünk azt, amiben megbízunk és kedvelünk, akkor vásárlásunkkal támogassuk őket.

Éppen ezen múlik ugyanis a jövőjük. Ezzel döntjük el, hogy melyik üzlet tud a jövőben is működőképes maradni a piacversenyben, s az is, a kedvelt kávézónk a következő tavasszal is vár-e bennünket egy finom limonádéval vagy a kávéval a teraszán.

Rajkovics Péter, főszerkesztő

Ezt már olvasta?

Cookies