Back to top

Tavaly magasabb árakat szabtak ügyfeleiknek egyes hőszolgáltatók

Publikálva: 2023, március 18 - 07:22
Egyes hőszolgáltatók tavaly az Árszabályozási Hivatal által jóváhagyottnál magasabb árakat számítottak ügyfeleiknek a hőszolgáltatásért. Emiatt most a különbözetet vissza kell téríteniük. Mint ahogy a SITA hírügynökségnek nyilatkozva az Árszabályozási Hivatal szóvivője, Radoslav Igaz elmondta, a hivatal kötelezte őket a jóváhagyott és az általuk fizettetett összeg közötti különbözet visszafizetésére, mely összesen 112 620 eurót tesz ki.
Tavaly magasabb árakat szabtak ügyfeleiknek egyes hőszolgáltatók

Az Árszabályozási Hivatal tavaly 22 ellenőrzést végzett elektroenergetikai, 8 gázipari, 24 hőenergetikai és 5 vízgazdálkodási szolgáltatónál. Egyes szubjektumoknál egyazon ellenőrzés során több szabályozott tevékenység számlázását is vizsgálták. Az Árszabályozási Hivatal 2022-ben a legtöbb hiányosságot, összesen 37-et az elektroenergetika terén tárta fel. Ezzel összefüggésben 146 bírságot szabott ki 353 720 euró összértékben.

„A legnagyobb összegű bírság megfizetésére a Slovakia Energy társaságot köteleztük, melynek 100 ezer eurós bírságot kell fizetnie a hivatal jogerős döntése ellenére figyelmen kívül hagyott árreguláció miatt“ – mondta.

Az ellenőrzések során megállapítást nyert, hogy egyes társaságok az érvényes szabályozással ellentétes vállalkozói tevékenységet folytattak. „Nem tartották be az elektromos energia és a gáz szolgáltatására vonatkozó kereskedelmi feltételeket, az érvényes árszabályozást és nem a jóváhagyott meghatározott árakon biztosították a szolgáltatást“ – közölte Igaz.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)

Ezt már olvasta?

Cookies