Back to top

Támogatási kérelmek Dunaszerdahely Város költségvetéséből a 2021-es naptári évben – Gyakori kérdések

Publikálva: 2021, január 13 - 09:50
Ebben az évben a város költségvetéséből odaítélhető támogatások iránti kérelmek – a „Közhasznú szolgáltatások, általános közhasznú célok és közhasznú célok támogatása 2021” program keretében – kizárólag elektronikus úton nyújthatók be. Az alábbiakban válaszolunk a leggyakoribb kérdésekre, amelyek segítenek elkerülni az esetleges problémákat az űrlap kitöltése során.
Támogatási kérelmek Dunaszerdahely Város költségvetéséből a 2021-es naptári évben – Gyakori kérdések
  • Mi a teendő abban az esetben, ha nincs chippel ellátott személyi igazolványom és/vagy kártyaolvasóm?

Meghatalmazhat egy harmadik személyt, akinek van chippel ellátott igazolványa. A csatolmányban megtalálja a meghatalmazás nyomtatványt (word HU / SK | pdf HU / SK). A meghatalmazásról szóló nyomtatványt illetve az aláírásokat nem szükséges hitelesíttetni. A meghatalmazás másolatát vagy scanjét annak kitöltése és mindkét fél általi aláírása után a többi melléklettel együtt töltse fel és a kitöltött elektronikus űrlappal együtt elektronikus úton küldje el.

A személyi igazolvány-olvasó szükség szerint online megvásárolható.

  • Milyen projektekre és tevékenységekre lehet pályázatot benyújtani a Dunaszerdahely Város költségvetéséből történő támogatásra?

A támogatási területek és a támogatható tevékenységek a felhívás 1. - 4. mellékletében találhatók a város honlapján. Javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza át ezeket.

Fontos: a 2021-es naptári évben nem támogathatók az úgynevezett „a szervezet egész éves tevékenységére” irányuló projektek. Sportklub, színházi egyesület stb. hosszú távú felkészülése esetén a projekt megnevezésében szerepelhet a „felkészülés a versenyeken / bajnokságokon / fesztiválokon való részvételre / képviseletre” (amennyiben lehetséges, nevezze meg a konkrét versenyeket, fesztiválokat stb.).

  • Az útmutatóban szereplő űrlap kitöltése:

A pályázatot kizárólag ELEKTRONIKUSAN kell benyújtani. Javasoljuk azonban, hogy a rendszerbe való bejelentkezés előtt töltse ki a kérvényt („piszkozat” gyanánt) közvetlenül a felhíváshoz csatolt útmutatóba – így könnyedén mentheti a félbehagyott kérvényt a számítógép asztalára, és később visszatérhet hozzá, anélkül, hogy fennállna a már kitöltött mezők elvesztésének veszélye.

  • Az elektronikus űrlap kitöltése:

A dunstreda.sk városi webhelyen kattintson Dunaszerdahely Város 1/2021. sz. pályázati felhívására pénzügyi támogatás iránti kérelem benyújtására a „Közhasznú szolgáltatások, általános közhasznú célok és közhasznú célok 2021” program keretében. Csatlakoztassa a kártyaolvasót, és helyezze bele chip-pel ellátott személyi igazolványát (felmerülő problémák esetén figyelmébe ajánljuk a https://www.slovensko.sk/sk/faq/faq-eid/ oldalt). A felhívásban megadott linkre kattintva a slovensko.sk webhelyen kell az elektronikus azonosítást elvégezni. Ezt követően a rendszer átirányítja Önt a https://egov.dunstreda.sk oldalra. Kattintson az „űrlap kitöltése” opcióra („vyplniť formulár”) az elektronikus űrlap „fejléce” alatt.

  • Mi van, ha meg kell szakítanom az űrlap kitöltését?

Ha valamilyen oknál fogva nem tudja egyszerre kitölteni az űrlapot, válassza a „mentés” („uložiť”) opciót az űrlap alatti piros gombok közül. A link ezáltal el lesz mentve a számítógépére. Később visszatérhet hozzá a „betöltés” („načítať”) gombra kattintva (ki kell választania a megfelelő fájlt, mire az előzetesen kitöltött mezők betöltődnek az űrlapba).

  • Hogy küldöm el az elektronikus kérvényt a szerverre?

Miután kitöltötte a teljes űrlapot, és el szeretné küldeni, kattintson a „folytatás” („pokračovať”) gombra, és kövesse az utasításokat. Ügyeljen arra, hogy feltöltse a kérvény szükséges mellékleteit is.

  • Mit tehetek, ha a támogatási kérelmem nem nyer támogatást?

Ha projektje nem jár sikerrel, van még egy lehetősége: támogatásra pályázni a Polgármesteri Alapból.

Ha pénzügyi támogatást szeretne kérni a Polgármesteri Alapból, akkor ugyanúgy jár el, mint amikor Dunaszerdahely Város költségvetéséből kér pénzügyi támogatást a „Közhasznú szolgáltatások, általános közhasznú célok és közhasznú célok 2021” program keretében. A Város honlapján a Város 1/2021 sz. felhívásában szereplő linkre kattintva a rendszer átirányítja a slovensko.sk webhelyre. A kártyaolvasó és a chippel ellátott személyi igazolványa segítségével kitölti az elektronikus űrlapot. Csakúgy, ahogy a Város költségvetéséből kérelmezett támogatás esetében, jelölje be azt a területet, amelyiken belül a támogatást kérelmezi (kultúra, sport, oktatás vagy szociális terület). SZÜKSÉGES a Projekt megnevezése tételben feltüntetni, hogy a pénzügyi hozzájárulást a Polgármesteri Alapból kérelmezi (pl. „Kérelem a …. versenyeken való részvétel pénzügyi támogatására a Polgármesteri Alapból”).

Ezt már olvasta?

Címkék: pályázat, dotácia