Back to top

Találkozzon testvér- és partnervárosaink képviselőivel: Kisprojekt Alap Támogatásával rendezett események Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2024, április 23 - 11:57
Dunaszerdahely városa hosszú évek óta erős kapcsolatot épített ki testvér- és partnervárosaival. A város vezetése elkötelezett a kapcsolatok ápolásában és azok mélyítésében. Ebben a szellemben pályáztak a Kisprojekt Alapnál (KPA), hogy annak hozzájárulásával, a 2024 áprilisában megrendezett Szent György-napokon belül erősítsék és bővítsék kapcsolataikat.
Találkozzon testvér- és partnervárosaink képviselőivel: Kisprojekt Alap Támogatásával rendezett események Dunaszerdahelyen

A KPA, mely az  Interreg VI-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül kerül megvalósításra, olyan kisebb terjedelmű pályázatok támogatásának eszköze, melyek alapvető célja a határon átnyúló kohézió erősítése, hosszú távú együttműködések kialakítása és az érintett megyék versenyképességének növelése.

A támogatásnak köszönhetően 23.745 eurós keretösszeggel szakmai és népművészeti rendezvényeket szervezünk, melyek részleteit alább olvashatják.

STGEORGEdays – Szent György-napok 2024:

2024. április 26. (péntek)

 • 10.00 – 12.00 Táncház a Kiscserók Táncegyüttes tagjaival, kíséri őket a Néptáncegyüttes zenekara, Németh Dénes és zenekara. Közreműködnek a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola, Szabó Gyula Alapiskola és a Vámbéry Ármin Alapiskola diákjai. (Helyszín: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ)
 • 12:00 – 14:00 Szakmai találkozó a Városi Hivatal Makovecz-termében (dísztermében)

2024. április 27. (szombat)

 • 10.00    Kézműves kiállítás (Helyszín: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ)
 • 10.00 – 13.00 Kézművesvásár és kézművesfoglalkozás (Helyszín: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ)
 • A kiállítók között találkozhatnak: a höveji csipke, a gyöngygallérok és csafringok Győr-Moson-Sopron vármegyei képviselőivel, a Dunaszerdahelyi Nyugdíjas Klub csipkéivel, Ollé Ilona decoupage készítővel, Krascsenits Piroska keramikussal, Molnár Judit kosárfonóval, Nagy Tímea mézeskalácskészítővel, valamint Gulyás László kováccsal.

 • 10.30 – 11.00 Lajta Néptáncegyüttes, Mosonmagyaróvár (Helyszín: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ)
 • 11.00 – 12.00 Aurora Folkglamour: „Mesés divatbemutató“ (Helyszín: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ)
 • 12.00 – Közös népdaléneklés („Tavaszi szél vizet áraszt” a CANDYMEN DUO zenekarral, helyszín: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ)
 • 15.00 Bertók Kati & Varga Rebeka (Helyszín: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti tér)
 • 16:00 Kosár Janka & Kosár Szabolcs fellépése (Helyszín: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti tér)
 • 17:00 Dunaszerdahely Város Díjainak ünnepélyes átadása (Helyszín: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, hogy megismerjék testvér- és partnervárosaink kulturális örökségét és képviselőit. Jó szórakozást kívánunk!

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.

(dunstreda)

Ezt már olvasta?

Cookies