Back to top

Tajvani vendégek Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2019, október 29 - 17:24
Larry Tseng, a pozsonyi Tajpej Képviseleti Iroda igazgatóját és az iroda munkatársát látta ma vendégül a városi hivatalban Hájos Zoltán polgármester.
Tajvani vendégek Dunaszerdahelyen

Tajvan a csendes-óceáni Tajvan szigetén és pár kisebb szigeten fekszik, a kontinentális Kína partjaitól 200 km-re délkeletre, s jelentős ipari hatalom, a világ 26.legnagyobb gazdaságával rendelkezik.

Hájos Zoltán a közelmúltban a megyei küldöttség részeként részt vett az ázsiai országon egy szakmai úton és szerette volna az ország hazai képviselőnek kissé bemutatni városunkat. A találkozón szó esett a városunk jelenlegi gazdasági helyzetéről és arról is, milyen a nemzetiségi összetétele a régiónak, s mivel foglalkoznak az itt élő polgárok. A dunaszerdahelyi vendéglátók közt ott volt A.Szabó László alpolgármester és Bubniak Júlia hivatalvezető is.

Ezt követően a városi hivatalt is bemutatták a delegációnak, a nagy előadót kiemelkedő építészeti remekműnek találta Larry Tseng és nagyon örült a dunaszerdahelyi látogatásának, amely egy ebéddel folytatódott.

(raj)

Ezt már olvasta?