Back to top

Taiwo tovább fejleszti magát

Publikálva: 2019, március 23 - 15:51
A nigériai támadó szeretne sok szép pillanatot szerezni a drukkereknek.
Taiwo tovább fejleszti magát

Az idei első öt fordulóban két találtot szereztél, így tavasszal te vagy csapatunk legeredményesebb játékosa. Mennyire vagy elégedett a saját és a DAC eddigi mutatóival?

Nem igazán, hiszen mind az öt találkozót meg akartuk nyerni, de az a fontos, hogy a csapat meccsről meccsre fejlődik, megpróbálunk egyre jobbak lenni, küzdeni egymásért. A gárda igyekszik hozzáigazítani a tavalyi évben látott játékstílusát az új futballistákhoz, többek között hozzám is. Ez nem egy könnyű folyamat, de mindenképpen fejlődünk.

Hogyan érzed magad az új környezetben?

Mindenki tudja, hogy a beilleszkedés nem egyik pillanatról a másikra történik, de minden egyes nappal egyre jobban befogadnak a társak és igyekszem megszokni az új körülményeket.

A tabella harmadik helyén állunk, nyolc ponttal megelőzve a Rózsahegyet, így a szezon fő célja, az európai kupaporondra való kijutás elérhető közelségben van. Mit vársz a szezon hátralevő részétől?

Természetesen szeretnénk megnyerni mind a kilenc fennmaradó találkozót, de tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Nem elég beszélni róla, tenni is kell érte, ám úgy érzem, hogy a vezetőedző, az edzői stáb és a játékosok is ezért dolgoznak nap mint nap.

Mi volt a legpozitívabb élményed a Dunaszerdahelyen eltöltött két hónapod alatt?

Egy olyan csapat tagja vagyok, amely sohasem adja fel és igyekszik folyamatosan fejlődni. Betartjuk az utasításokat, ráadásmunkát is végzünk a javulás érdekében – szerintem ez egy jó irányvonal.

Milyen kapcsolatot tudtál eddig kialakítani a szurkolókkal?

Az edzések után nem igazán szoktam kimozdulni, legfeljebb csak vásárolni járok. Jónak érzem a kapcsolatunkat, hiszen minden pályára lépésem alkalmával skandálják a nevem. Úgy gondolom, eljön majd az idő, mikor kölcsönösen szép pillanatokat szerzünk egymásnak a drukkerekkel.

A válogatott mérkőzések miatti szünetet követően jön a Slovan elleni összecsapás, amely a legnagyobb rangadó a DAC számára. Mit vársz a derbiről?

Szerintem ez a szünet remek alkalom arra, hogy még jobbak legyünk, hiszen a többiek a nemzeti csapataiknál vannak, mi pedig továbbra is edzünk. Úgy vélem, a szünet jó arra, hogy bizonyos dolgokban fejlesszem magam. A Slovan ellen pedig egy nagyszerű, sok szurkoló előtt aratott győzelmet várok az új stadionjukban. Azt megígérhetem a drukkereknek, hogy együtt ünnepeljük majd meg a sikert. Így vagy úgy, de le fogjuk győzni a Slovant!

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?