Back to top

Taiwo: A Slovan a játékosok számára is a legnagyobb ellenfél

Publikálva: 2019, augusztus 29 - 16:48
A nigériai támadó ismeri a pozsonyiak elleni siker receptjét.
Taiwo: A Slovan a játékosok számára is a legnagyobb ellenfél

A Fortuna Liga jelenlegi idényéből hat mérkőzés van mögöttünk. Hogyan látod a bajnokság eddigi menetét?
„Mindegyikünk meg akarta nyerni az összes eddigi meccset, és meg is tettünk mindent ezért, ami tőlünk telt. Ez a Nagymihály és a Trencsén ellen is látható volt – utóbbi ellen egy, az utolsó másodpercekben bekapott góllal maradtunk alul. A Nyitra elleni legutóbbi győzelem fontos volt számunkra és a megszerzett három pont egyúttal az önbizalmunkat is megnövelte. Most még motiváltabbak vagyunk a következő összecsapás előtt, az öltözőben jó a hangulat, mindenki bizakodó és eltökélt, hogy sikerrel vesszük a hétvégi találkozót is.”

Hogyan tekintesz vissza a saját teljesítményeidre? Két gólt lőttél és néhány helyzetet elpuskáztál…
„Úgy érzem, hogy többet kell dolgozom a játékom minden aspektusának javítása érdekében. Továbbra is folyamatosan fejlődni akarok, mert ez számomra az abszolút legfontosabb.”

Vasárnap azt Slovant fogadjuk, amely ma Görögországban lép pályára az Európa-liga playoffjának visszavágóján. Figyelemmel követed az európai kupasorozatokban mutatott teljesítményüket?
„Igen, láttam is néhány meccsüket, a legutóbbit Abena hosszabbításban szerzett találatával nyerték meg. Jól játszottak, küzdöttek a görögök ellen, majd döntetlenre végeztek a Zsolnával. A Slovan ellen mindent meg fogunk tenni a sikerért, bizakodónak, pozitívnak kell lennünk. Bízom benne, hogy jó eredményt érünk el ellenük.”

Míg versenyben voltunk az Európa-ligában, mi is a saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy nem egyszerű egy héten két mérkőzést is abszolválni. Előnyünkre lehet a Slovan mai görögországi visszavágója?
„Bár tényleg nem könnyű, de én nem látok semmi előnyt ebben a számunkra. A pozitív hangulat és a jó játék minden, amire szükségünk van.”

A Slovan elleni összecsapások minden szezonban a szurkolók által legjobban vártak közé tartoznak. Mit éreztek ebből az öltözőben?
„A játékosok számára is a Slovan a legnagyobb ellenfél, egy ilyen együttest legyőzni mindig ad egyfajta többletet és képes alaposan megnövelni az önbizalmat. Azt mondta az edző, hogy jó érzéssel tölti el a hozzáállásunk. Mindenki nagyon motivált és már várjuk a vasárnapi rangadót. Mindenki megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni magából a három pont megszerzéséért.”

Ezek a meccsek a leginkább vonzók. Milyen érzés a szurkolókkal teli stadionban pályára lépni?
„Abszolút fantasztikus, a drukkerek nagyon sok erőt adnak nekünk. Eltökéltek vagyunk győzni és meg is teszünk mindent a sikerért. Senki sem a vereség vagy a döntetlen gondolatával megy neki az összecsapásnak. Ha az edzőktől kezdve az utolsó játékosig pozitívak maradunk, jó eredményt érhetünk el.”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?