Back to top

Taiwo: Nagyon sokat tanultam ebből a szezonból

Publikálva: 2019, május 28 - 16:44
A nigériai támadó ősszel nyitrai mezben 18 meccsen négy gólt lőtt, tavasszal – már DAC-osként – kilenc bajnoki is elég volt ugyanerre.
Taiwo: Nagyon sokat tanultam ebből a szezonból

Abdulrahman Taiwo tavaly nyáron a Zbrojovka Brno együttesétől érkezett a szlovák élvonalba. Ősszel pályára lépett mind a 18 bajnoki fordulóban, hivatalosan három, valójában négy gólt jegyzett (a Zólyombrézón elért találatát Andrej Fábrynak írták be). A téli szünetben Nyitráról a DAC-hoz igazolt és mindjárt a második találkozóján betalált. Az első 5 tavaszi fordulóban két gólt szerzett, a március végi Slovan–DAC rangadót követően azonban a cserepadra szorult. A szezon zárófordulójában ismét a kezdőben kapott lehetőséget, és újabb két góllal hálálta meg a bizalmat. Ez volt az első duplázása a szlovák élvonalban. „Nagyon örülök ennek, óriási önbizalomnövelő ez a két gól. Péntek estétől azonban már a következő szezonra tekintek, amit nagyon várok” – mondja a 20 éves nigériai csatár.

A pénteki góljairól a következőket gondolja. „Mindkettő igazi csapatmunka volt. Az első tizenegyesből született – én szerettem volna megjátszani, bizalmat kapni. A mentálisan erős játékosok, mint Kalmár vagy Koštrna azt mondták, rúgjam én. Nagyon örültem csapattársaim reakciójának, s remek lehetőség volt számomra, hogy megrúghattam ezt a tizenegyest. Nekik köszönhetően egy igazi focicsalád tagjának érezhettem magam. S ez az érzés sok önbizalmat adott nekem a második gólnál is. Igazán hálás vagyok mindenkinek – a csapatnak, az edzői stábnak és Peter Hyballa mesternek is, aki végig tolt engem előre. S ahogy mondani szokták, minden csalódás egyben áldás is, s tényleg nagyon boldog vagyok.”

A mondás szerint minden jó, ha a vége jó. A szezonzárón Taiwo kétszer is megrezegtette a hálót… „Fantasztikus szezon volt. Talán pályafutásom során először ültem ennyit a cserepadon, de ez a pár hónap egy új felfedezés volt számomra. Tudtam, hogy meg kell próbálnom profinak lenni, de a professzionális futballban van, hogy bemegy és van, hogy nem. Viszont nem ez az igazán lényeges, hanem az, hogy abból mit tanulsz és mennyire tudsz fejlődni. Én nagyon sokat tanultam ebből a szezonból, a futballból, a professzionális életből, s úgy gondolom, egyre csak javulok.”

Csapattársaihoz hasonlóan Taiwo is szabadságra utazott a pénteki bajnoki után. „Már nagyon vártam, hogy otthon legyek és lássam az édesanyámat. Ő is számolta a napokat, hogy mikor találkozhat velem, én vagyok ugyanis az ötből a legfiatalabb gyermeke. Viszont nem csak üldögélni fogok otthon, hiszen a következő szezon hamarosan kezdődik” – teszi hozzá a gyorslábú játékos, aki tavasszal kilenc bajnokin 472 percet és négy gólt gyűjtött sárga-kékben.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?