Back to top

Taiwo: Győztes típus vagyok

Publikálva: 2019, január 30 - 16:23
Már ellenfélként is nagy benyomást tett Hyballa-mester a DAC legújabb szerzeményére.
Taiwo: Győztes típus vagyok

Néhány nappal ezelőtt csatlakoztál a csapathoz, hogy érzed magad az új társak közt?

„Nagyon jól érzem magam, jól fogadtak, úgy érzem magam, mintha otthon lennék. Mindenki nagyon jól együtt tud dolgozni, mint egy igazi család, és ez nagyon fontos.”

Korábbról ismertél már valakit személyesen?

„Személyesen nem, de volt egy játékos, akinek a játékára felfigyeltem, ő Kalmár. Imádom nézni, amit a labdával művel.”

Eddig két mérkőzésen léptél pályára az új csapatod színeiben. Mennyire nehéz felvenni a ritmust és az új játékstílust?

„Úgy, gondolom, ez normális, hiszen erről szól a foci. Új csapathoz érkeztem, lépésről lépésre ismerkedem a társakkal, az edzőkkel és fokozatosan a játékstílushoz is hozzászokom majd. Úgy érzem, minden jó úton halad.”

Milyennek láttad a Lech Poznan és az Esbjerg elleni találkozókat, amelyek az elsők voltak számodra a DAC színeiben? Hogy érezted magad a pályán?

„A Lech ellen az első félidőt a cserepadon töltöttem, és nagyon jól játszottunk, gyors tempót diktáltunk, de a szerencse nem állt mellettünk. Az ellenfél pedig az egyetlen lehetőségét gólra váltotta. Az Esbjerg ellen szintén nagyon jól játszottunk, de sajnos nem sikerült nyernünk, amit nagyon sajnálok, hiszen én mindig nyerni szeretnék. Viszont nagyon jó mérkőzés volt a csapat, a játékosok és az edzői stáb számára is. Úgy érzem, keményen dolgozunk, fejlődik a csapat és fokozatosan lépkedünk előre.”

Az átigazolásodhoz visszatérve – hogy zajlott? Miért éppen a mi klubunkat választottad?

„A menedzserem felhívott, hogy találkozzunk. Akkor még nem tudtam, hogy a Dunaszerdahely edzője is ott lesz majd. Az első, amit kérdezett tőlem, miért éppen a DAC-ot választanám. Azt válaszoltam, hogy főként az augusztusi, Nyitra elleni meccs miatt, nagyon tetszett az, ahogyan játszott a csapat és ahogyan az edző örült a győztes találatnak. Ez emocionálisan magával ragadott, hiszen ez minden játékos számára fontos. Szóval ez volt a legfőbb ok, amiért igent mondtam. Az ügynököm szerint több ajánlatom is volt, de úgy gondolom, a jövő a DAC-é, jó esélyekkel Európába is juthatunk, s akár még a bajnoki címet is elhódíthatjuk idén.”

Hosszú időre, három évre írtál alá. Mit szeretnél ez alatt az idő alatt elérni?

„Győztes típus vagyok, mindig győzni szeretnék, jól játszani, érmeket, trófeákat szerezni. A legfontosabb, hogy építsem a karrierem, s pozitív irányba haladjak, sikereket érjek el. Szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból, s úgy gondolom, sikerülhet. A szakmai stáb, a csapat, s minden azt szolgálja, hogy fejlődni tudjak.”

Akár a nigériai nemzeti csapattal is… Még csak húsz éves vagy, de már évek óta az U23-as válogatottban szerepelsz.

„Igen, Nigéria U23-as csapatában játszottam már néhány meccset, például Dánia ellen két gólt is lőttem. Picit peches voltam, hiszen utolsóként estem ki a Riói olimpiára utazó keretből. Ez csalódás volt számomra, de elsősorban újabb motivációt adott. Én előre tekintek, szeretnék nemzeti színekben is játszani. Ehhez viszont meg kell mutatni, mit tudok, jól kell játszani, keményen dolgozni. Az új klubomban ehhez minden adott, a legjobbakban reménykedem.”

Milyen játékosként mutatnád be magad? Mik az erősségeid, gyengéid?

„Fejlődő játékosnak tartom magam, igyekszem minden egyes napot kihasználni, hiszen minden nap egy újabb esély arra, hogy jobb lehessek. Nem vagyok tökéletes, de mindig a legjobbra törekszem. Úgy gondolom, az idő segíteni fog – fokozatosan több edzés lesz majd mögöttem, s jobban tudok majd teljesíteni.”

Te lehetsz klubunk történetének első játékosa, aki egy szezon során gólt szerzett a javunkra ellenfélként (2018. augusztus 5-én: Nyitra-DAC 2:3, Taiwo öngóljával győztünk - megj.) és csapattagként is…

„Igen, emlékszem rá. A mérkőzés után az öltözőbe mentem, majd lezuhanyoztam, és csak azután tudtam meg, hogy nekem írták be azt a gólt. Olyan gyorsan történt az eset, hogy nem is sejtettem, ki ért utoljára a labdához. Így utólag vicces a dolog, hiszen nem a saját csapatomnak szereztem győztes gólt, hanem az ellenfélnek. Most viszont már előre tekintek, az lesz a célom, hogy nagyon sok gólt szerezzek az új csapatomnak, és ez sokáig így legyen.”

Ha jól tudom, jóban vagytok Bayóval, akitől azt a gólt a bírók elvették.

„A dunaszerdahelyi meccs után mezt cseréltünk. Amikor hazaértem, 1-2 alkalommal írt az Istagram profilomra. Nagyon rendes srác, bekövetett engem, sok sikert kívánt és én is neki. Nagyon jó játékos, most a Celtichez igazolt teli motivációval és biztosan mindent meg fog tenni azért, hogy a legjobbat nyújtsa. Látni, hogy sokat dolgozik azon, hogy fejlődjön és egyre jobb lehessen, s ezért ért el nagy dolgokat. Számomra is nagy motivációt jelent az ő példája, hogy a szlovák ligából el lehet jutni egy ilyen nagy klubhoz. Sok sikert kívánok neki és a Bajnokok Ligájában találkozunk!”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?