Back to top

Szülőföldön magyarul – január 19-étől utalják a támogatást

Publikálva: 2021, január 19 - 06:18
A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. értesíti a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága szakmai irányításával működő „Szülőföldön magyarul” program keretében a tavalyi, 2019/2020-as tanévre szóló nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-, valamint hallgatói támogatást igénylő érintetteket, hogy megkezdődik a támogatás átutalása a jogosult pályázók számlájára.
Szülőföldön magyarul – január 19-étől utalják a támogatást

A kifizetés több körben, pár hét eltéréssel kerül megvalósításra. Az 1. és 2. körben azok az érintettek kapják meg a támogatást, akik hiánytalanul nyújtották be a pályázatot. A további kört (3.) azok képezik majd, akiknek adatlapja hiánypótlásra szorult.

A megítélt nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás összege személyenként: 60 euró. A megítélt hallgatói támogatás összege személyenként: 10 euró.

A támogatás kifizetésének kezdete az 1. kör utalásának időpontja: 2021. január 19. Az idei évtől a kifizetések új banki partneren keresztül, a Československá obchodná banka, a.s. (ČSOB) közreműködésével történnek, kizárólag banki átutalással a pályázók által az adatlapon feltüntetett számlaszámra.

-sajtóhír-

Ezt már olvasta?

Cookies