Back to top

Szombaton zajlik az államfőválasztás második köre

Publikálva: 2024, április 5 - 09:37
Az állami választási bizottság a köztársaságielnök-választás első fordulója után sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a választás első körében egyik jelölt sem kapott annyi szavazatot, amely eldöntötte volna az államfő személyét. Ezért 2024. április 6-án zajlik az államfőválasztás második köre.
Szombaton zajlik az államfőválasztás második köre

Az államfőválasztás második fordulójára 2024. április 6-án, szombaton kerül sor. A szavazati joggal rendelkező választópolgárok 7.00 és 22.00 óra közt adhatják le voksukat a két jelölt egyikére, Ivan Korčokra, vagy Peter Pellegrinire.

Amennyiben a választópolgár szombaton nem tartózkodik állandó lakhelyén, szavazatát az ország bármely választókörzetében leadhatja, ám ehhez úgynevezett választói igazolványra van szüksége.

Amennyiben ilyen igazolványt igényelne, arra ma, április 5-én még lehetősége van, azt az állandó lakhelye szerinti helyi önkormányzatnál kérvényezheti ügyfélfogadási időben.

A választói igazolvánnyal Szlovákia bármely választókörzetében érvényesítheti választói jogát, akár a saját lakhelyén is, de azt tudni kell, hogy az irat csak a személyi igazolvány felmutatásával együtt érvényes.

Ha a választói igazolvány megrongálódik, elveszik vagy ellopják, a község nem adhat ki másikat.

minv.sk, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies