Back to top

Szolgai Máté a magyar NBI-ben tölti a tavaszt

Publikálva: 2024, január 17 - 20:09
A DAC és a Mezőkövesd megegyezett a 20 éves középpályás a jelenlegi idény végéig szóló vendégjátékában.
Szolgai Máté a magyar NBI-ben tölti a tavaszt

Szolgai Máté féléves kölcsönjátékra távozik a magyar élvonalba. Az NBI őszi tizedik helyezettje, a Mezőkövesd Zsóry lesz a tehetséges középpályásunk pályafutásának újabb állomása.

A klubok megegyezését követően a szlovák 21 éven alatti válogatott tagja kölcsönben a kelet-magyarországi sárga-kékeknél tölti a szezon tavaszi felét. Szolgai Máté ősszel a II. ligás Somorja színeiben 15 bajnokin lépett pályára.

„Máténak a fejlődése szempontjából több élvonalbeli játéklehetőségre van szüksége. A tavalyi év során az A-csapatunkkal edzett és a Somorja színeiben futballozott. A Muñoz vezetőedzővel lefolytatott beszélgetések során nyilvánvalóvá vált, hogy a mostani idényben nehéz lenne garantálni a megfelelő játékpercmennyiséget a futballistának. Ezért Máté Mezőkövesdre ment próbajátékra, amely során meggyőzte az edzői stábot és a klub azonnal érdeklődést mutatott az opciót nem tartalmazó kölcsönvételre” – jelentette ki a DAC vezérigazgatója, Jan Van Daele a kölcsönszerződés mai aláírását követően.

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Máté Szolgai
Cookies