Back to top

Szolgai Bálint országos ezüstérmes teqballban

Publikálva: 2022, december 16 - 20:23
A DAC játékosai sikeresen képviselték a klubot a teqball szlovákiai országos bajnokságán.
Szolgai Bálint országos ezüstérmes teqballban

A DAC-ot több futballistánk is képviselte a szlovákiai teqball-bajnokságon, amelyet a Szlovák Teqball Szövetség szervezett. Az esemény 2022. december 12-én került megrendezésre a somorjai Városi Sportcsarnokban.

A teqball egy új és nagyon innovatív sportágnak számít, amelynek esélye van olimpiai sportággá válni a jövőben. Egy érintésmentes sportról van szó, amely a labdarúgás és a lábtenisz alapjain jött létre, és amely javítja a technikát, a reakcióidőt – mindezt futball-innovatív módon. A játék egy legömbölyített asztalon zajlik, amelynek az alakja egy pingpongasztalra emlékeztet.

A bajnokságon két korosztályban (U15, U19) zajlottak a küzdelmek. A DAC az U19-es kategóriába küldött játékosokat, mégpedig Šimon Orost és Szűcs Lajost. Klubunk azonban a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola által is képviselve volt, amelynek színeiben a DAC labdarúgói, Szolgai Bálint és Botló László mérettették meg magukat.

Közülük Szolgai Bálint volt a legsikeresebb, aki egészen a döntőig jutott és szlovákiai ezüstérmes lett. A díját a DAC-nevelés és az egykori sokszoros válogatott, Ján Ďurica adta át.

„Az egész tornán jól szerepeltem, minden csoportmérkőzésemet megnyertem. A rendkívül kiegyenlített döntőben vereséget szenvedtem, ami miatt kicsit csalódott vagyok. Az ellenfél azonban tényleg komoly minőséget képviselt és mivel a teqball az elsődleges sportja, ebből a szempontból elégedett lehetek. Összességében azt gondolom, magabiztos teljesítményt nyújtottam a tornán és a lehető legtöbbet kihoztam magamból” – jelentette ki a DAC tehetséges védője, Szolgai Bálint.   

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, teqball
Cookies